Nova vest
Fudbal

Subota, 16.05.2009.

21:27

Milijaš 3, Parker 2, Jagodina 1

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su kao gosti Jagodinu rezultatom 5:1, u 33. kolu Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezda je tako stigla do prvog trijumfa van Marakane još od decembra, kada su upravo u Jaogdini slavili rezultatom 4:1. Pobedom se Zvezda približila drugoplasiranoj Vojvodini na bod zaostatka i stekla devet bodova prednosti nad Javorom, u borbi za Evropa kup. Jagodinci su deseti, sa četiri boda više od Banata i pet od OFK Beograda, koji ima meč manje.

Meč je odigran na prepunom stadionu u Jagodini, gde su raspoloženi domaćini doveli trubački orkestar, u nadi da će ponoviti uspeh iz meča sa Partizanom. Ipak, na kraju su se radovali znatno brojniji gostujući navijači.

U prvih 45 minuta Zvezda je dominirala, obe ekipe imale su prilike, ali se mreže nisu tresle. Malo ko je u tom trenutku mogao da pretpostavi da će nastavak doneti goleadu.

U 53. minutu Zvezda stiže do vođstva, strelac je bio kapiten Nenad Milijaš tipičnim udarcem sa 20 metara.

Ključni trenutak bio je ulazak Parkera umesto Šišića posle 62 minuta. Južnoafrikanac je u prvoj akciji pogodio mrežu atraktivnim pogotkom na asistenciju Umarua. Samo tri minuta kasnije Parker je asistent, a Milijaš postiže drugi gol, ovog puta glavom.

Domaćin je tek posle toga počeo da preti, a do jedinog gola stigli su deset minuta pre kraja – Pavlović je iz slobodnog udarca sa 25 metara šutirao, lopta pogodila živi zid i završila u mreži na suprotnoj strani od Stamenkovića.

Zvezda se na plus tri vratila pet minuta kasnije – posle akcije Milijaša i Lazetića Tomović je glavom spustio loptu za Parkera, koji je lako pogodiop za 1:4. Da rezultat ne bude isti kao na prethodnom Zvezdinom gostovanju u Pomoravlju pobrinuo se standardni tandem – Parker je solo-akcijom odvukao odbranu i poslužio Milijaša, koji sa 16 metara postiže peti zvezdin gol.

Stadion: Jagodine. Gledalaca: 6500. Sudija: Dejan Santrač, pomoćnici: Jovica Šavija i Rade Vukelić.

Jagodina: Pustinjaković, Marjanović, Lukić, Tomić, Žunić, Prodanović, Živković (Avramović 34), Vušljanin (Pavlović 66), Đilas, Perić (Asamoa 75), Spasojević.

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Vranješ, Tomović (Nikolić 72), Gvozdenović, Bogdanović, Aval Isah, Milijaš, Šišić (Parker 62), Umaru, Some (Lazetić 59).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve