Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.05.2009.

11:56

Zeta "kroji" prvenstvo?

Fudbalski klub Zeta mogao bi da se suoči sa kaznom u vidu oduzimanja devet bodova, posle čega bi ekipi iz Golubovaca bio ugrožen opstanak.

Izvor: B92, Vijesti

Autor:B92, Vijesti

Default images

Zeta je pokušala da utiče na ishod prvenstva tako što je protiv Mogrena prethodnog vikenda igrala sa rezervnim sastavom, pošto je meč propustilo čak 13 standardnih ili povremenih prvotimaca, dok je u nedeljnom meču protiv Budućnosti (0:1) igrao najbolji sastav. Očekuje se odluka Disciplinske komisije FSCG koja bi tim Dejana Roganovića mogla da kazni oduzimanjem maksimalnih devet bodova.

U članu 80 Disicplinskog pravilnika FSCG stoji:

Klubu koji na zvaničnoj utakmici izvede sastav bez većeg broja standardnih igrača, koji nisu povređeni, bolesni ili kažnjeni, a u cilju da drugoj ekipi omogući da na neregularan način dođe do bodova, izreći će se kazna oduzimanje od jednog do devet bodova”.

Ukoliko Zeta bude kažnjena oduzimanjem svih devet bodova, što se i očekuje, ekipa iz Golubovaca bi sa pete pozicije pala na osmu i umesto 41 boda, imala bi 32 boda. To bi bilo samo jedan bod više od Koma i tri više od Jezera, koje se nalazi u zoni baraža.

Zeta je poražena od Mogrena na svom terenu sa 2:0, a poraz je doživela i protiv Budućnosti, ali su Podgoričani ostali bez trojice igrača, Bećiraja, Kudemora i Adamovića, koji će morati da pauziraju zbog kartona.

Kartoni su cena derbija koje Budućnot igra svaki treći dan. I ne možemo da se žalimo zbog toga, iako naš konkurent za titulu nema takav problem“, rekao je trener Budućnosti Miodrag Ješić i istakao da je Mogren favorizovan u trci za titulu.

Mi do kraja sezone imamo još pet utakmica. Iskreno, ne znamo koliko ih ima Mogren. Ali, to je pravo ostalih ekipa da protiv Mogrena izvode omladince i rezervne sastave. Mi smo ponosni što svako kolo igramo derbi, što druge ekipe i na taj način pokazuju koliko je Budućnost veliki klub. Potpuno je suludo da fudbalere opterećujem titulom. Što se nas tiče, mogu već u utorak da je predaju Budvanima“, nastavio je Ješić.

Po treneru Zete Dejanu Roganoviću, oko svega se digla nepotrebna prašina.

Ne mora da znači da je ovo najjači tim Zete, jer smo pokazali da sa njim možemo da izgubimo ne samo od Budućnosti, već i od Koma, Jezera i ostalih timova. Ne razumem zašto se digla tolika pompa. Moramo da ga menjamo jer postoje finansijski problemi unutar kluba. Imamo 30 licenciranih igrača i igraju oni koji su najspremniji u datom trenutku“, rekao je Roganović.

Pet kola pre kraja, Budućnost i Mogren su izjednačeni sa po 59 osvojenih bodova, ali Podgoričani imaju gol razliku +30, a ekipa iz Budve +29.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve