Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.04.2009.

16:40

Lampard: Mesi daleko najbolji igrač

Vezni fudbaler Čelsija Frank Lampard izjavio je da se raduje novom duelu sa Barselonom, pred prvi polufinalni meč Lige šampiona.

Izvor: B92, uefa.com

Autor:B92, uefa.com

Default images

Barselona i Čelsi sastaće se u utorak na "Kamp Nou", uz direktan prenos na TV B92, u borbi za mesto u finalu u Rimu, a Lampard nije štedeo pohvale na račun katalonskog tima i njegovih glavnih zvezda.

"Kada smo izvukli Barselona na žrebu pomislio sam da, ukoliko prođemo Liverpul, da će to biti najbolje moguće polufinale. Atmosfera na njihovom stadionu i rival koji uvek igra lep fudbal – to je neverovatno iskustvo. Sa druge strane, utakmica će biti izuzetno teška. Svima je jasno da je u poslednjih 6 meseci Mesi daleko ispred svih najbolji igrač na svetu. Protiv Barse, sa igračima poput Mesija, Ćavija i Inieste nemato pravo na grešku", kaže Lampard.

Engleskom reprezentativcu to će biti sedmi meč sa Barselonom u Ligi šampiona. U sezoni 2004/05 u prvoj nokaut fazi Čelsi je prošao dalje (4:2 kod kuće, 1:2 u gostima), godinu dana kasnije, takođe u osmini finala, uspešnija je bila Barsa (2:1 za Katalonce u Londonu, 1:1 u Barseloni), dok su u sezoni 2006/07 igrali u prvoj fazi takmičenja - na "Stamford Bridžu" je bilo 1:0 za Čelsi, a u Barseloni 2:2.

Lampard je ove sezone postigao 3 gola u Ligi šampiona, uz 5 asistencija. Posle niza godina u kojima je Čelsi dolazio na nekoliko koraka od cilja, odnosno na korak kao prošle godine protiv Mančester junajteda u Moskvi, Lampard kaže da je kompletna ekipa željna uspeha u Ligi šampiona.

"Posle niza godina u kojima smo bili blizu zapitao sam se – Da li ću ikada doći do cilja? Ipak, glavno gorivo su motivacija i odlučnost. Ne osećate ih stalno, ali na velikim utakmicama, kao protiv Liverpula, kada znate da možete da ispadnete, tada zaista proradi", izjavio je Lampard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve