Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.04.2009.

14:24

Batić: "Nema dokaza protiv Terzića"

Vladan Batić, advokat Zvezdana Terzića, izjavio je da tužilaštvo ne poseduje dokaze da je njegov klijent stekao protivpravnu imovinsku korist.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Godinu dana se vodi medijska hajka kojom se Terzić satanizuje, jer taj famozni slučaj nije pravosudni već politički. Mislimo da su se stekli uslovi da tužilaštvo odustane od procesa jer nema dokaza da je optuženi stekao protivpravnu imovinsku korist od transfera igrača OFK Beograda", rekao je Batić, ocenivši da je u pitanju "politički proces".

Terzić se tereti da je protivpravno prosvojio 1,1 miliona nemačkih maraka od transfera Vanje Grubača iz OFK Beograda u Hamburg, kao i za transfer Srđana Stanića u moskovski Spartak.

Okružni javni tužilac je u decembru podneo zahtev za proširenje istrage protiv Terzića zbog zloupotreba prilikom trensfera Branislava Ivanovića u moskovsku Lokomotivu i Stevana Stošića u Malagu.

Advokat bivšeg direktora OFK Beograda rekao je da je Terzić spreman da se pojavi i svedoči, ali samo na "poštenom" suđenju.

"Tužilaštvu ćemo podneti materijalne dokaze i priznanice za svaku uplatu i tako dokazati da nije bilo nepravilnosti. Spremni smo da pružimo garancije sudu i omogućimo Terziću da se pojavi i da iskaz", dodao je Batić.

Batić je rekao i da uprava kluba sa Karaburme ne tereti Terzića za nepravilnosti i dodao da će zatražiti izveštaj od čelnika Evropske fudbalske unije (UEFA) da li je legalno da menadžerske agencije prodaju igrače u evropske klubove.

Prema njegovim rečima, to je bio slučaj sa Ivanovićem, jer ga je OFK Beograd za 200.000 evra prodao menadžerskoj agenciji, odakle je prešao u Lokomotivu za dva miliona, a 2008. godine je za 12 miliona evra prešao u Čelsi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve