Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.03.2009.

19:19

Fudbalska organizacija dobro radila

Fudbalski savez Srbije (FSS) u proteklih osam meseci je ostvario značajne rezultate na ekonomsko-finansijskom, ali i sportskom planu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

To je ocenjeno na redovnoj godišnjoj skupštini našeg nacionalnog saveza. Predsednik FSS Tomislav Karadžić je istakao da je ta organizacija godinu završila potpuno ekonomski i finansijski konsolidovana, a da rezultati naših selekcija ohrabruju pošto ćemo imati predstavnike na najvećim takmičenjima.

On je izrazio nadu da će A reprezentacija biti učesnik svetskog prvenstva u Južnoj Africi sledeće godine, a da će naša mlada selekcija ostvariti zapažen rezultat na finalnom turniru prvenstva Evrope u junu u Švedskoj.

"Zadovoljni smo onim što smo učinili. Puno smo napredovali, ne samo u sportskom delu, jer smo popravili situaciju i na planu regularnosti domaćeg takmičenja. Fudbalska organizacija pruža punu podršku sudijskoj komisiji da istraje u nastojanjima da stvori novi i kvalitetniji sudijski podmladak", rekao je Karadžić.

Skupštini je prisustvovalo 64 od 79 delegata i nije bilo sukoba mišljenja, pošto su sve odluke donete jednoglasno.

Karadžić je govorio i o kadrovima u našoj fudbalskoj organizacije, infrastrukturi, investicijama i stremljenjima u narednom periodu.

"Najslabija karika u srpskom fudbalu je infrastruktura i na tome moramo mnogo da radimo kako bi dostigi barem nivo regiona. Podatak da imamo osvetljenje samo na dva stadiona ozbiljno upozorava da i na tom planu predstoji značajan posao", naveo je čelni čovek naše fudbalske organizacije.

Karadžić je posebno naglasio značaj angažovanja Radomira Antića za selektora državnog tima. On je ocenio da je to u velikoj meri popravilo atmosferu u državnom timu, a da su naši fudbaleri sada u situaciji da s pravom mogu da računaju na plasman na šampionat sveta.

Na skupštini je bilo reči i o izgradnji 50 mini sportskih terena u osnovnim školama širom Srbije. Stručnjaci Saobraćajnog instituta napravili su malu prezentaciju izgradnje nacionalne kuće fudbala, predvidjenu za počarak juna na području SO Stara Pazova. Taj objekat će zajednički finansirati UEFA i FIFA uz učešće i Vlade Srbije.

Predstavnici ministarstva za omladinu i sport su takođe uključeni u obe ove akcije, tako da se očekuje da do početka svetskog prvenstva naša reprezentacija na površini od oko 12 hektara dobije moderan sportski objekat.

Skupština je usvojila finansijsku konstrukciju za prošlu i budžet za ovu godinu, a potom je na maloj svečanosti za najboljeg stručnjaka proglašen trener Partizana Slaviša Jokanović, dok je prvotimac Mančecster Junajteda Nemanja Vidić proglašen za srpskog fudbalera u 2008.

Priznanje za najperspektivnijeg mladog fudbalera pripalo je Danijelu Aleksiću iz Vojvodine, a za najperspektivinijeg sudiju Vlada Glodjović iz Vrbasa. Sudijska trojka u sastavu Dragan Krstić (Beograd), Igor Radojčić (Beograd) i Nikola Tomičić (Sremski Karlovci) proglašena je za najbolje fudbalske arbitre u protekoj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve