Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.03.2009.

23:47

Porto - Atletiko Madrid

Fudbaleri Porta igraju u sredu sa španskim Atletiko Madridom, u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi meč odigran pre dve nedelje na Visente Kalderonu doneo je čak četiri gola i nerešenih 2:2. Madriđani su dva puta vodili golovima Maksija i Forlana, ali je šampion Portugala odličan rezultat pred revan izborio pogocima Lisandra.

Porto je nakon duela u Madridu osvojio četiri boda u dva meča domaćeg šampionata. Pobeđen je Leikšoeš sa 4:1, a derbi protiv Sportinga završen je nerešeno, 1:1. Trener Porta Žezualdo Fereira veruje da je ubedljiva pobeda nad Leikšoešom ulila samopouzdanje njegovim igračima pred duel sa Atletikom.

"Bilo je to odlično izdanje moje ekipe. Krajnji rezultat je realan odnos snaga, i to nam daje dodatno samopouzdanje", rekao je Fereira.

Napadač Portugalaca Hulk igra u sve boljoj formi, a bio je i strelac u poslednjem prvenstvenom duelu.

"Srećan sam što sam pomogao ekipi. Od sada razmišljamo samo o Atletiko Madridu. Želimo da pobedimo kako bi nastavili takmičenje u Ligi šampiona", jasan je Hulk.

Kristijan Rodriges i njegov imenjak Sapunaru propustili su poslednji prvenstveni meč zbog suspenzije i povrede, ali će verovatno biti na raspolaganju treneru za duel sa Atletikom. U timu sigurno neće biti povređenih Pedra Emanuela, Horhea Fućilea i Nelsona Benitesa.

Sa druge strane, Atletiko u duel ulazi sa puno samopouzdanja nakon nekoliko odličnih partija u Primeri. Tokom vikenda tim Alberta Resine nadigrao je Real na Bernabeu, i domaći tim je na kraju bio zadovoljan osvajanjem boda.

Pre gradskog derbija, Atletiko je na svom terenu savladao Barselonu 4:3, iako je gubio 2:0 i 3:2. Najbolji igrač Madriđana Serhio Aguero je optimista pred meč u Portu.

"Imamo dosta vere u prolaz u četvrtfinale. Čim se derbi sa Realom završio, počeo sam da razmišljam o Portu, i kako da ih savladamo. Daćemo sve od sebe, apsolutno sve, iako znamo da igramo sa veoma dobrom ekipom koja ima prednost domaćeg terena. Moramo da izvučemo dobre stvari iz mečeva sa Barsom i realom jer smo igrali drugačije na obe utakmice, ali jednako dobro", rekao je omaleni Argentinac.

Igrač koji će sigurno imati podeljene emocije je Paulo Asunsao koji je prošlog leta preošao u atletiko nakon tri sezone provedene u Portu.

"Oni su sjajan tim, i mislim da će igrati isto kao što su igrali u Madridu. Moramo da budemo skoncentrisani svih 90 minuta, i popravimo greške koje smo napravili u prvoj utakmici. Znamo da ćemo morati puno da radimo. Porto je jak tim koji ima puno iskustva u ovakvim takmičenjima", rekao je Asunsao.

Atletiko će biti lišen usluga Luisa Garsije, Evera Banege i Alvara Domingesa, ali u tim se vraća Raul Garsija koji je propostio derbi zbog suspenzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu