Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.03.2009.

16:10

Samo Englezi na OI 2012. godine?

Fudbalska reprezentacija Velike Britanije koja će učestvovati na OI u Londonu 2012. godine, mogla bi da bude sastavljena samo od engleskih igrača.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Prema rečima britanskog ministra sporta Gerija Satklifa fudbalski savezi Škotske, Velsa i Severne Irske protive se ideji da se oformi britanska reprezentacija, jer se plaše da bi takva odluka mogla da ugrozi njihov nezavisni status i pravo glasa u Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA).

Satklif je rekao i da je FIFA poslala pismeno uveravanje da britanski olimpijski tim neće ugroziti interese tih Saveza, ali je takođe i priznala da ne postoje dugoročne garancije da će klubovi članovi tih saveza nastaviti da se nezavisno takmiče u evropskim takmičenjima.

On je rekao da će biti "farsa" ukoliko Velika Britanija organizuje olimpijski fudbalski turnir, a da ne učestvuje na njemu, zbog čega će ako bude potrebno, reprezentacija biti sastavljena samo od engleskih igrača.

"Uvek se radilo o pitanjima nezavisnosti tih Saveza. Biće tužno ukoliko ne uspemo da rešimo ovaj problem, jer ćemo onda morati da sastavimo tim samo od engleskih igrača", rekao je Satklif.

Premijer Velike Britanije Gordon Braun, koji je Škotlandjanin, podržao je ideju o formiranju zajedničke britanske reprezentacije.

On je čak predložio da bi selektor te ekipe trebalo da bude trener Mančester Junajteda, takođe Škotlandjanin, Aleks Ferguson.

Ferguson je, međutim, odbio svaku mogućnost da predvodi taj tim.

Bivši selektor reprezentacije Škotske Kreg Braun pokrenuo je potpisivanje peticije kojom će zatražiti da britanska reprezentacija ne učestvuje na turniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve