Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.02.2009.

16:00

Murinjo: "Uspesi MU moja zasluga"

Fudbaleri Intera i Mančester junajteda sastaće se u utorak u osmini finala Lige šampiona, a u centru pažnje je, logično, Žoze Murinjo.

Izvor: B92, Goal

Autor:B92, Goal

Default images

Pred susret prvaka Italije i Engleske na 'San Siru', trener Intera ponovo je privukao pažnju svojim 'zapažanjima', izjavivši da je povratak Mančester junajteda na vrh engleskog fudbala u prethodne dve sezone njegova zasluga, pošto je uspesima sa Čelsijem naterao 'crvene đavole' da poboljšaju svoju igru.

"Dok sam ja bio u Engleskoj, između 2004. i 2006. godine, Čelsi je bio najbolji tim i osvojili smo dve uzastopne titule. U Mančesteru su tada shvatili da moraju da budu bolji da bi osvojili titulu i u mojoj trećoj sezoni u Čelsiju, to su i postigli. Posle su osvojili i Ligu šampiona. To im je donelo mnogo samopouzdanja. Sada su sigurno bolji nego kada sam ja bio u Engleskoj", izjavio je Murinjo.

Inter i Mančester junajted igraju u utorak prvi meč osmine finala Lige šampiona, uz direktan prenos na TV B92.

Meč je, između ostalog, dugo očekivan i zbog novog susreta nekadašnjih velikih rivala u trci za Premijer ligu, Murinja i Ser Aleksa Fergusona, a Portugalac kaže da ima odličan odnos sa legendarnim trenerom Mančester junajteda.

"Sam meč će biti pravi rat. Ipak, posle mečeva uvek prijateljski porazgovaramo. Ne želim da se to menja, bez obzira ko pobedi. Imam toliko lepih uspomena iz duela sa Mančesterom. Pobedio sam ih sa Portom, a zatim i sa Čelsijem u polufinalu Karling kupa i u borbi za Premijer ligu", kaže Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve