Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.02.2009.

00:49

Hajduk pobedom u derbiju do vrha

Fudbaleri Hajduka pobedili su Dinamo rezultatom 2:0, u derbiju kojim je otvorena prolećna polusezona u šampionatu Hrvatske.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za Splićane postigli su Kalinić iz penala u nadoknadi prvog poluvremena i Senijad Ibričić spektakularnim udarcem sa 20-ak metara. Trijumf u derbiju doneo je Hajduku prvo mesto na tabeli prvi put u sezoni. Prvu pobedu Hajduka nad najvećim rivalom posle skoro tri godine pokvarili su navijački neredi, a zbog ogromnog broja konfeta početak meča kasnio je petnaestak minuta.

Hajduk je tokom celog meča bio upadljivo bolji tim, a Dinamo nijednom nije šutnuo u okvir protivničkog gola. Posle nekoliko prilika u prvom delu “bili” su poveli posle sumnjivog penala, jer je sudija Bebek procenio da je Argentinac Kaleljo iz živog zida rukom zaustavio loptu prilikom Andrićevog izvođenja slobodnog udarca.

Već posle šest minuta igre u nastavku Ibričić koristi grešku odbrane “modrih” i postiže prelep gol, pogodivši sâm gornji levi ugao Tomislava Butine.

U nastavku meča viđeno je malo lepih detalja, a Bebek je pokazao dva crvena kartona – Buljatu i Lovrenu.

19. kolo:
Hajduk - Dinamo 2:0
Zadar - Cibalia 2:1
Zagreb - Inter 0:1
Slaven Belupo - Šibenik 3:1
Varteks – Croatia Sesvete 2:1
Osijek - Rijeka 2:2

Tabela HNL-a: 1. Hajduk 41, 2. Dinamo 39, Slaven Belupo 31, 4. Šibenik 28, 5. Varteks 27...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu