Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.02.2009.

22:32

Ferguson želi da se Murinjo vrati

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson smatra da je odlazak Žozea Murinja iz Čelsija velika šteta i da je Portugalac jedan od najboljih trenera na svetu.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

"Slagao sam se dobro sa Žozeom i njegov odlazak bio je veliki gubitak za engleski fudbal. Da li bih voleo da se vrati? Da, ali bolje bi bilo da požuri pošto ja nemam još mnogo vremena" Portugalac sada predvodi Inter sa kojim se 'crveni đavoli' sastaju u osmini finala Lige šampiona (utorak, 20.45, TVB92).

"Čak je i sam rekao da želi da se vrati, a ja bih mu prvi poželeo dobrodošlicu. On je jedan od najboljih trenera na planeti", dodao je škotski stručnjak.

Fergusonu se sviđa i Murinjov stil ponašanja.

"Uživao sam gledajući njegove intervjue na TV-u. Bio je toliko dobar da su čak i njegove konferencije za štampu postajale događaj. Bio je samouveren i uticao je pozitivno na fudbal svojim jedinstvenim karakterom".

Menadžer Junajteda je, pošto je nabrojao šta je sve Murinju osvojio u karijeri, rekao kada je Portugalac na njega ostavio najjači utisak.

"Kada je nazvao sebe Posebnim (The Special One), tada sam počeo da obraćam pažnju na njega. Ne znam pojedinosti koje radi na treninzima, ali trofeji koji je osvojio dovoljna su potvrda dobrog rada".

Murinjo je sa Čelsijem dva puta osvojio Premijer ligu, a Ferguson tvrdi da je Žoze bio ključni čovek u tom podvigu.

"Žoze je bio inicijator novog Čelsija. Uneo im je odlučnost i pobednički mentalitet, što ih je podiglo na viši nivo igre i otežalo ostalima da se takmiče protiv njih".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu