Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.02.2009.

10:27

Amerikanci bolji od Meksikanaca

Fudbaleri SAD savladali su u derbiju prvog kola završne runde kvalifikacija za SP 2010. tim Meksika sa 2:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bodove u prvom kolu osvojile su i selekcije Kostarike, posle pobede nad Hondurasom (2:0), El Salvadora i Trinidada i Tobaga (remijem, 2:2). Tri ekipe iz centralno-severnoamričke zone će u Južnu Afriku, jedan tim će u baraž. Stari rivali, timovi Sjedinjenih Država i Meksika, sastali su se u Kolumbusu, u Ohaju, a domaćin je do bodova stigao zahvaljujući raspoloženom Majklu Bredliju.

Mladi napadač Borusije iz Menhengladbaha bio je strelac u 43. minutu i drugom minutu sudijske nadoknade vremena. Zanimljivo je da je Bredli sin selektora selekcije SAD, Boba Bredlija. Ekipa Meksika, koju vodi Šveđanin Sven Jeran Erikson, igrala je poslednjih 25 minuta bez isključenog Rafaela Markesa.

Učesnici prethodnog prvenstva sveta, fudbaleri Trinidada i Tobaga, igrali su nerešeno u San Hoseu. Dvojac engleskog premijerligaša Sanderlenda, Karlos Edvards - Dvajt Jork, doneo je dva gola prednosti gostima, a u finišu utakmice Ozael Romero pogodio je dva puta i doneo bod ekipi El Salvadora.

Meč Kostarika - Honduras pripao je domaćem timu, dvostruki strelac bio je Endi Furtado, momak koji nastupa u ligi Hondurasa za ekipu Maratona.

Utakmice drugog i trećeg kola igraju se 28. marta i 1. aprila, a tri selekcije iz zone KONKAKAF obezbediće nastup u Južnoj Africi, četvrtoplasirani iz grupe će u baraž sa petoplasiranim timom južnoameričkih kvalifikacija.

Rezultati prvog kola finalne runde:
Sjedinjene Države - Meksiko 2:0
Bredli 43, 90+1
El Salvador - Trinidad i Tobago 2:2
Romero 83, 90 - Edvards 7, Jork 27(p)
Kostarika - Honduras 2:0
Furtado 49, 60

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve