Nova vest
Fudbal

Petak, 06.02.2009.

16:12

Kapelo lobira za Pereza

Selektor engleske reprezentacije Italijan Fabio Kapelo izjavio je da Florentino Peres predstavlja idealan izbor za predsednika Real Madrida

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Kapelo je naglasio je samo Perez u stanju da vrati taj klub na vrh svetskog fudbala. Engleski mediji podsećaju da je Kapelo u dva navrata trenirao Real Madrid, ali da ni jednom nije saradjivao sa Perezom, koji je bio na čelu kluba od 16. jula 2000. do 27. februara 2006. godine.

Prvi put kada je italijanski stručnjak radio u kraljevskom klubu predsednik je bio Lorenco Sains, dok je tokom drugog trenerskog mandata na čelu Rela Madrida bio Ramon Kalderon, koji je 16. januara ove godine podneo ostavku.

„Real Madrid zaslužuje predsednika kakav je Perez. On je jedini čovek koji može da ga vrati na vrh svetskog fudbala. Ima viziju, ume da odabere saradnike i zna da obezbedi novac“, rekao je slavni trener.

Izbori za novog predsednika najtrofejnijeg svetskog kluba održaće se ovog leta, a Kapelo smatra da će osim Pereza, važan faktor na Realovom putu ka staroj slavi predstavljati i kapiten tima Raul.

„Raul je institucija svetskog fudbala. U savremenom fudbalu danas postoje samo trojica igrača koji su simboli svojih klubova. To su Alesandro Del Pjero, Paolo Maldini i Raul, a ja sam imao zadovoljstvo da radim sa svom trojicom“, zaključio je Kapelo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve