Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.02.2009.

13:33

Maradona: „Samo najbolji igraju“

Selektor reprezentacije Argentine Dijego Maradona rekao je da će za prijateljsku utakmicu protiv Francuske na raspolaganju imati najbolje igrače.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Maradona, koji je pre tri meseca preuzeo selekciju Argentine, uvrstiće fudbalera Barselone Lionela Mesija u prvi tim, na prijateljskoj utakmici protiv Francuske 11. februara na stadionu „Veledrom“.

"Protiv Francuske ću na raspolaganju imati sve igrače koje želim. U ekipi ću imati i one igrače koji nisu bili u sastavu za utakmicu protiv Škotske prošlog novembra", rekao je Maradona, koji je „gaučose“ predvodio do trijumfa na Mundijalu 1986. godine.

Bivši kapiten reprezentacije Argentine dodao je da je utakmica sa Francuskom pravi način da se ekipa pripremi za nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

„Imaćemo priliku da isprobamo tim koji ću izvesti u martu protiv Venecuele, a zatim i protiv Bolivije. To je idealan tim, to je tim o kojem svaki trener sanja“, smatra Maradona.

Reprezentacija Argentine nije osvojila važan trofej još od 1993. godine kada je trijumfovala na Kupu Amerike, ali Maradona je rekao da će naterati igrače da veruju u sebe i uspeh.

„Siguran sam da pojedini treneri nisu uspeli da objasne igračima da postoji nešto mistično oko dresa Argentine. Zbog toga ću na tome insistirati, jer ja i moji asistenti imamo nekoliko finala iza sebe", rekao je Maradona.

Selektor Argentine je dodao i da veruje da njegovi igrači ne igraju loše, već da im je samo potrebna psihička snaga.

„Naši igrači ne igraju loše, čak bih rekao i da igraju prilično dobro. Ono što moramo da promenimo je njihovo psihičko stanje. Njima je potrebna mentalna snaga, kako bi uspeli da postignu potrebne rezultate“, dodao je Maradona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve