Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.01.2009.

23:45

Ilić: "Zvezda je drugi klub"

Jedan od novih igrača Partizana, Brana Ilić, rekao je da je u Turskoj lakše nego što je bilo na početku priprema.

Izvor: B92, www.partizan.rs

Autor:B92, www.partizan.rs

Default images

"Žestok je ritam ali je lakše nego na Teleoptiku, meni su ovo 15. pripreme u karijeri, stignem da se odmorim ali me je umor pre par dana stigao. Uz pomoć medicinske ekipe uspeo sam da se oporavim." Na predstavljanju je rekao da će postići deset golova tokom prolećnog dela prvenstva. "Malo me je ponelo predstavljanje, ako budem igrao, zavisi i od pozicije, ako sve bude kako treba, cifra je dostižna.

Videćemo kakva će mi biti uloga, igram ili polulevo ako smo sa tri špica, ili ako igramo sa dva špica, obično sam iza njih," kaže Ilić koji će se za mesto u postavi boriti sa dobrim igračima, "Konkurencija je mnogo jaka, ali svi smo tu da radimo i mislim da ko god da bude igrao neće biti problem za Partizan. Nadam se da ću se igrama i radom izboriti za mesto. O Dijari ne vredi trošiti reči, najbolji je strelac prenstva, ali ima još dvadesetak dana, svi se borimo."

Kao i ostal inovajlije Ilić će imati priliku da utakmicu o kojoj fudbaleri sanjaju odigra na samom početku prvenstva. Prvi rival vodećoj ekipi lige je Crvena zvezda.

"Ne bih da prognoziram, ali, to je naš domaći teren, znam da ćemo dati sve od sebe, mislim da bi trebalo da dobijemo tu utakmicu, odnosno da ćemo je dobiti. To je važno, Vojvodina jeste na drugom mestu ali zna se da je Zvezda taj drugi klub, iza Partizana, u Srbiji i uvek najozbiljniji konkurent," rekao je Ilić koji bi mogao u duel sa dosadašnjim klupskim drugom, Nemanjom Pejčinovićem, "Mesta su nam takva da idemo jedan na drugog, ako budemo igrali i on i ja. Sada se ne čujemo ali bilo je pred polazak bockanja i peckanja, ako budemo igrali biće to dobar duel."

Ilić je u svom prvom nastupu protiv Partizana postigao gol, a utakmica koju pamti je, kaže, baraž sa ekipom Smedereva za plasman u Superligu.

"Kada sam ušao u prvi tim Zemuna, četvrta ili peta utakmica mi je bila baš protiv Partizana. Ušao sam u igru u 60. minutu, u 65. sam izjednačio. Posle je Vlada Ivić dao gol za pobedu Partizana. Ono što ću pamtiti iz vremena koje sam proveo u Radu je prva utakmica baraža, tako smo izbacili Smederevo i plasirali se u Superligu. Namestio sam dva gola i postigao jedan," kaže Ilić koji rukovodioce sadašnjeg kluba, Ivana Tomića i Zorana Mirkovića, zna sa terena, "Igrao sam protiv njih, dotakli smo se i toga u pregovorima. Rekli su mi da budem takav kakav sam bio, ali da je to sada donja granica, da idem najbolje što mogu."

Ilić je ispričao i da je navijač Partizana od malih nogu a da je, posle potpisa ugovora i predstavljanja, dres i šal poklonio ocu koji ga je i naučio da navija za 'crno-bele'.

"Ne skida ih," kaže Ilić.

Brana Ilić rođen je 16. februara 1985. godine a sa Partizanom je potpisao ugovor na tri i po godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve