Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.01.2009.

12:18

Ivić: "Neće biti više pojačanja"

Sportski direktor Ilija Ivić izjavio je da je Crvena zvezda završila glavni deo posla kada su u pitanju dolasci novih igrača u zimskom prelaznom roku.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Obavili smo oko 99 odsto posla. Jedino ako neko bude otišao, pa nam zatreba novi igrač na toj poziciji, dovešćemo adekvatnog igrača", rekao je Ivić. On je dodao da klub za sada nije dobio nijednu zvaničnu ponudu za Ognjena Koromana, iako je njegov odlazak u Južnu Koreju najavljen kao gotova stvar.

"Želja Koromana je još u oktobru bila da ode ove zime, ako se nađe klub za njega. On je inicirao odlazak iz Zvezde u želji da realizuje još jedan inostrani angažman. Mi smo tu da pomognemo, ali za sada nemamo nijednu zvaničnu ponudu", rekao je Ivić i dodao da isto nije slučaj sa Nenadom Milijašom. "On nije izrazio želju da ide, ali za njega takođe nemamo ponudu."

O mogućem odlasku Igora Burzanovića, Ivić kaže: "Postoji interesovanje iz Južne Koreje, videćemo sa njim šta se dešava."

Ivić je potvrdio da su potpisani ugovori sa svim pojačanjima koja su došla ove zime, osim sa Branislavom Jovanovićem, za koga još nije doneta odluka.

Rukovodstvo Crvene zvezde pregovaralo je nedavno sa talentovanih Filipom Đuričićem, koji je bio na meti i Mančester junajteda, u želji da ga vrate na Marakanu:

"Bili su neki razgovori. On je izrazio želju da ode u Mančester, tako da ih nismo nastavili. U ovom trenutku nema novosti u vezi njega."

U kombinaciji za dolazak na Marakanu bio je i Darko Lazović iz Borca, ali je taj igrač izrazio želju da ostane u Čačku:

"Želim mu puno sreće i da nastavi da igra još 10 godina u Borcu. Želim mu mnogo uspeha i osvojenih trofeja sa Borcem. Igrač koji ne želi da dođe u Zvezdu nam nije potreban."

Upitan da li Zvezda ima previše igrača na poziciji štopera, a malo bekova Ivić je rekao: "Mislim da imamo i sa desne i sa leve strane po dva kvalitetna igrača. U slučaju povreda ili kartona postoje rešenja na svakom mestu. Uostalom, i Nemanja Pejčinović, Ognjen Vranješ, pa i Tomović mogu da igraju na mestu levog ili desnog beka."

Reagujući na spekulacije da je dovođenje Južnoafrikanca Bernarda Parkera Zvezdu koštalo oko milion evra, Ivić kaže da je Parker doveden za mnogo manju cifru.

"Mogu da vam kažem ne samo da je koštao manje od 800.000 evra (spekulacije medija u Južnoj Arici), nego manje i od pola miliona evra", rekao je Ivić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve