Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.01.2009.

00:00

Obrt u Valensiji, remi na Monžuiku

U prvim mečevima četvrtfinala Kupa Kralja Valensija je upobedila Sevilju 3:2, dok u derbiju Barselone na Monžuiku nije bilo golova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na Mestalji Baraha i Mata su golovima u poslednjih 6 minuta doneli domaćinu pobedu i minimalnu prednost predrevanš u Andalusiji. Vilja je u petom minutu doneo prednost Valensiji, a Luis Fabiano u 53. i Koreira u 67. minutu su preokrenuli u korist Sevilje. U četvrtak se sastaju Bilbao - Sporting i Maljorka - Betis, a revanši su na programu za nedelju dana

Domaćini su već na početku meča iskoristili odličnu priliku da dođu u rano vođstvo, jer je Vilja, posle greške Adrijana u odbrani, lako savladao Palopa. Gosti su posle pogotka postali dominantni, ali su do kraja prvog dela igre propustili dve odlične šanse, obe preko Luisa Fabiana. Valensija je imala problem od 19. minuta, pošto je Vilja zbog povrede morao da ustupi mesto Morijentesu.

U nastavku meča igru gostiju potpomogao je Dijego Kapel, koji je dobrim dodavanjima dodatno usijao atmosferu u šesnaestercu domaćih. Brzi napada Sevilje isplpatili su se protiv anemične Valensije, koja je igrala sve lošije i lošije, a izjednačujući gol je postigao Luis Fabiano u 53. minutu. Ekipa Manoloa Himenesa je u 67. minutu došla i do vođstva, pošto je Koreira savladao Huaitu.

Ipak, domaća ekipa je pred kraj meča počela daleko ozbiljnije da napada, a izjednačili su preko Barahe u 84. minutu. Svega tri minuta kasnije, Mata je uspeo da prevari Skvilaćija i Palopa za konačnih 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu