Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.01.2009.

23:06

Juventus rutinski protiv Katanije

U poslednjoj utakmici osmine finala italijanskog kupa Juventus je rutinski pobedio Kataniju 3:0 i plasirao dalje.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Strelci za „staru damu“ bili su Markioni u 4, Đovinko u 68. i Del Pjero u 71. minutu utakmice. Torinski tim se tako u narednoj rundi pridružio Udinezeu, Sampdoriji, Napoliju, Laciju, Torinu, Romi i Interu koji su se ranije plasirali.

Prvi gol postigao je Markioni već u 4. minutu nakon što je Bizari slabo reagovao posle šuta Del Pjera glavom. Katanija je odmah pokušala da izjednači ali je pokušaj Martineza zaustavio povratnik na gol Juventusa Đanluiđi Bufon.

Sicilijanci su nastavili sa napadima prema golu Juventusa što je crno-belima iz Torina ostavilo dosta prostora za kontra napada. Međutim, slaba završnica im je onemogućila ponovno postizanje pogotka.

U drugom delu igre Juve je nastavio sa napadima, a priliku za pogodak su imali Del Pjero i Markioni i Amauri nakon sjajnih proigravanja Đovinka koji je bio starter. Mladi reprezentativac Italije ipak je uspeo da se upiše u strelce. U 68. minutu je nakon duplog pasa sa Del Pjerom konačno uspeo da savlada sjajnog Bizarija.

Konačan rezultat postavio je kapiten, Alesandro Del Pjero nakon odličnog proigravanja Markionija koji je prošao po desnoj strani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve