Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.01.2009.

16:05

Barselona plaća 57 miliona odštete!

Nadležni sud u Španiji doneo je odluku da Barselona zbog nepoštovanja ugovora mora da isplati dug od 57 miliona evra lokalnoj "pay tv" televiziji.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Sportsko društvo iz Katalonije je sa tom televizijskom kućom imalo ugovor od 1999. godine. Problem je nastao jer u proteklih pet godina iz Barselone na račun "Sogecablea" nije uplaćivan dogovoreni deo prihoda od marketinških prava, iako je TV-kuća godišnje na račun kluba uredno uplaćivala dogovoren sponzorski novac.

Prema ugovoru, "Sogecable" ima pravo na podelu marketinških prihoda od svih nastupa igrača sportskog društva iz Barselone, a advokati kluba na sudu nisu uspeli da dokažu svoju ideju, po kojoj je trebalo samo da dele prihode od nastupa fudbalera Barselone u evropskim takmičenjima.

Sud je presudio u korist medijske kuće, što znači da Barselona mora da po ugovoru isplati Sogacableu 49,3 miliona evra, dok će ta cifra posle dodatog poreza od 16 odsto iznositi čak 57,2 miliona.

Uprava Barselone već je navela da će dug ubrzo biti isplaćen, dok je predsednik fudbalskog kluba Đoan Laporta grešku administracije pokušao da opravda izjavom da klub dinansijski odlično stoji.

" Samo Telefonika nam u ovom trenutku duguje 30 miliona evra, dok ćemo ostatak duga pokriti pošto dobijemo uplatu od TV3. Ova presuda neće uticati na naše poslovanje", objasnio je Laporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu