Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.01.2009.

10:39

Otišli Lazić, Maletić i Čadikovski

Spisak prvotimaca Partizana u nastavku sezone trebalo bi da bude kraći nego u prvom delu, a prvi odlasci realizovani su tokom božićnih praznika.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Beogradska štampa piše da je Maletić postao igrač nemačkog drugoligaša Koblenca, Lazić u četvrtak potpisuje ugovor sa ukrajinskom ekipom Metalurg iz Donjecka, a Čadikovski će karijeru, najverovatnije, nastaviti u korejskom Inčonu. U Inčon će, piše 'Sport' i bivši igrač 'crno-belih' Nebojša Marinković dok bi njegov brat Nenad trebalo da postane član češke Viktorije .

Sa druge strane, 'Sport' i 'Sportki žurnal' izveštavaju o tome da su pregovori sa Branom Ilićem i Brazilcem Vašingtonom završeni, prenosi pisanje crnogorski medija da "Nikola Vujović želi samo u Partizan", a prvi igrači koji će potpisati ugovore sa prvakom Srbije su Nemanja Tomić (20) i Bogdan Stević (21).

Tomić, ofanzivni vezni igrač, je 'dete Partizana' a dolazi iz Teleoptika i potpisaće petogodišnji ugovor, a Stević, desni bek Radničkog iz Obrenovca trebalo bi da potpiše četvorogodišnji ugovor.

Čelnici Rada i Partizana su pred Božić utanačili i poslednje detalje dogovora u vezi sa prelaskom Brane Ilića u redove 'crno-belih'.

"Još jednom smo razgovarali sa čelnicima Partizana i otklonili i poslednju dilemu kada je u pitanju prelazak Brane Ilića, ugovor će biti potpisan na tri i po godine, a o finansijskim detaljima dogovora ne mogu da pričam," rekao je za 'Sport' Ranko Stojić.

Finansijer Rada želi da, posle Nenada Brnovića, angažuje još jednog igrača Partizana, Nenada Marinkovića, ali je ovaj bliži odlasku u Češku.

Brazilac Vašington da Silva će prvog dana prelaznog roka potpisati ugovor sa Partizanom, a prema pisanju makedonskih medija obeštećejne ekipi Makedonije iznosi 250.000 evra.

"Vašington je trenutno u Brazilu, čim se vrati putuje u Beograd da potpiše ugovor. Zadovoljni smo transferom, nastavićemo saradnju s Partizanom," rekao je za 'Sportski žurnal' Blagoj Nikolovski, predsednik Makedonije Đorče Petrov.

Đorđe Lazić je u Ukrajini gde su za četvrtak zakazani lekarski pregledi i, ako sve bude u redu, potpisivanje ugovora. Darko Maletić već se pridružio ekipi Koblenca koja se priprema za prolećni deo prventstva, a Dragan Čadikovski mogao bi u Inčon, klub iz Južne Koreje koji je nedavno preuzeo Ilija Petković.

"Priča o Inčonu je dugo aktuelna i trebalo bi da konačno sednem sa agentom i vidim o čemu se radi," kaže Čadikovski.

'Sport' piše da je Al Ahli, ekipa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata spremna da otkupi ugovor Almamija Moreire, a da će Portugalac odlučiti da li da ostane u Beogradu ili da se preseli u Aziju.

"Sad sve zavisi od Moreire, jer klub iz Dubaija plaća obeštećenje po klauzuli Partizanu," rekao je Moreirin menadžer.

Iz Partizana je ovog januara otišao Zoran Tošić, a neizvesna je sudbina dvojice afričkih fudbalera. Dok Aleksis Ngambi, posle loše sezone, traži novi angažman, Kamel Zaim je najavio da će se pojaviti na 'prozivci' u Beogradu i pored činjenice da u Partizanu ne žele da nastave saradnju sa njim. Milan Perić, napadač koji je prethodnog leta došao iz Hajduka iz Kule, će na 'pozajmicu' u Jagodinu.

Prelazni rok u Srbiji počinje 12. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve