Nova vest
Fudbal

Subota, 27.12.2008.

17:42

Berba fudbaler godine u Bugarskoj

Napadač Mančester junajteda Dimitar Berbatov izabran je treći put uzastopno za fudbalera godine u Bugarskoj u izboru Bugarske fudbalske unije.

Izvor: B92, sofiaecho.com

Autor:B92, sofiaecho.com

Default images

Berbatov je petu titulu najboljeg poneo sa 283 poena, drugi je bio Georgi Petrov iz Levskog (162), a treći Blagoj Georgiev iz Slavije (122). Fudbaler Mančester junajteda, koji je krajem letnjeg prelaznog roka došao na Old Traford iz Totenhema, izjednačio se po broju priznanja sa legendom bugarskog fudbala Hristom Stoičkovim.

Među deset najboljih fudbalera Bugarske nalaze se: Stilian Petrov (49), Martin Petrov (36), Aleksandar Aleksandrov (28), Aleksandar Tunčev (25), Todor Iančev i Velizar Dimitrov sa po 24 poena, te Dimitar Rangelov (osam).

Bugarska novinska agencija „Fokus“ objavila je da će ceremoniji dodele nagrade u Sofiji 27. decembra prisustvovati i menadžer Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson.

Tri najbolja igrača po izboru sportskih novinara dobiće tradicionalnu „zlatnu loptu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu