Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.12.2008.

22:43

LŠ: Pobeda Bajerna na 'Žerlanu'

Fudbaleri Bajerna pobedili su u gostima Olimpik iz Liona, sa 3:2 (3:0) i tako osvojili prvo mesto u grupi F Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Svi putnici u osminu finala iz grupa E, F, G i H bili su poznati i pre poslednjeg kola. U žrebu za prvu nokaut fazu, u petak, 19. decembra, naći će se Mančester junajted, Viljareal, Bajern, Olimpik, Porto, Arsenal, Real Madrid i Juventus.

Mančester je osvojio prvo mesto u grupi E. Tim Aleksa Ferguson završio je prvu fazu remijem sa Alborgom na Old Trafordu, 2:2. Prvak Engleske poveo je golom Teveza, u 3. minutu, gosti su preokrenuli preko Jakobsena i Kurta, u 31. i 45. minutu, a konačan rezultat postavio je Runi, početkom drugog poluvremena.

Mančester je prvi u grupi, Viljareal drugi, Alborg ide u Kup UEFA, dok je Seltik evropsku kampanju završio pobedom nad Viljarealom u Glazgovu, sa 2:0, golovima Malounija i Mekgidija u prvom poluvremenu.

U grupi F, Bajern je osigurao prvo mesto pobedom na 'Žerlanu', sa 3:2. Bavarci su već u prvom poluvremenu stekli ogromnu prednost golovima Klosea (2) i Riberija. Francuski šampion je u nastavku uspeo da smanji preko Govua, u 52. minutu i Benzeme, u 68, ali ne i da nadoknadi zaostatak.

U drugom meču grupe, Fiorentina je pobedila Steauu u Bukureštu, sa 1:0, pogotkom Đilardina u 66. minutu i zadržala poziciju broj 3, koja vodi u Kup UEFA.

Grupa D pripala je Portu, pobedom kod kuće nad Arsenalom, sa 2:0, golovima Alveša, u 38. minutu i Lopeza, u 54. Ukrajinski Dinamo u Kijevu je savladao Fenerbahče, sa 1:0, golom Jeremenka u 20. minutu i igraće u Kupu UEFA, dok je Fenerbahče eliminisan.

U grupi H, Juventus je prvi, uprkos remiju bez golova protiv Bate Borisova u Torinu. Najbolju priliku za gol propustio je Đovinko, u 53. minutu, kada nije iskoristio penal. Drugo mesto pripalo je Realu. Novi trener španskog tima Huande Ramos debitovao je pobedom nad Zenitom u Madridu, sa 3:0. Strelci su bili Raul, u 25. i 57. minutu i Roben, u 50. minutu.

Nosioci na žrebu za osminu finala Lige šampiona biće Roma, Panatinaikos, Barselona, Liverpul, Mančester junajted, Bajern, Porto i Juventus, dok će se u drugoj grupi naći Čelsi, Inter, Sporting, Atletiko Madrid, Viljareal, Olimpik Lion, Arsenal i Real Madrid.

Izvlačenje parova biće obavljeno u petak, 19. decembra u Nionu. Žreb će biti poludirigovan, neće moći da se sastanu timovi iz iste lige, timovi koji su igrali u istoj grupi u prvoj fazi, kao i timovi iz istog šešira na žrebu, a pobednici grupa igraće revanš meč kod kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve