Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.11.2008.

18:48

Fergusonu dva meča suspenzije

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson kažnjen je sa dve meča suspenzije i novčano sa 10.000 funti, zbog vređanja sudije na meču protiv Hala 1. novembra.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Disciplinska komisija Engleske fudbalske asocijacije (FA) kaznila je Fergusona jer je na pomenutoj utakmici, koja je završena pobedom Mančester Junajteda od 4:3, uputio pogrdne reči glavnom sudiji Majku Dinu. Suspenzija, koja stupa na snagu 2. decembra, odnosi se na mečeve protiv Blekburna u Liga Kupu i Sanderlenda u Premijer ligi.

Ferguson je po završetku meča na Old Trafordu utrčao na teren kako bi prigovorio glavnom arbitru, koji po Fergusonovom mišljenju pogrešio što je svirao penal za Hal nakon starta Rija Ferdinanda nad Bernardon Mendijem pri rezultatu 4:1 za Junajted, a prethodno nije pokazao drugi žuti karton Majklu Tarneru nakon faula nad Majklom Kerikom koji je bio u gol šansi.

U međuvremenu, Ferguson će moći da sedi na klupi tima na dve predstojeće utakmice protiv Aston Vile i Mančester Sitija.

Ferguson je i ranije imao sukobe sa sudijama, prethodne sezone u tri navrata, dva puta nakon mečeva sa Portsmutom. Kažnjen je jedino nakon utakmice sa Boltonom kada se izderao na sudiju Marka Klatenburga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve