Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.11.2008.

19:24

Pokrenuta istraga zbog Drogbe

Policija i Fudbalski savez Engleske pokrenuće istragu u vezi sa tim što je Didije Drogba bacio novčić u publiku na duelu Karling kupa između Čelsija i Barnlija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Izgleda da centarforu ’Plavaca’ neće pomoći ni to što se izvinio za nepromišljeni gest. Drogba su navijači rivala gađali dok je proslavljao gol, a on je uzvratio. „Istraga će biti sprovedena“, saopšteno je iz lokalne policije. U Čelsiju su rekli da će postupiti na uobičajen način. "Svesni smo da se incident dogodio, ali prvo ćemo sačekati sudijski izveštaj".

Menadžer Barnlija Oven Kojl kaže da nije video sporni događaj, ali je istakao da ne odobrava takvo ponašanje navijača.

„Ponosni smo što je na Stamford Bridž došlo 6100 naših pristalica i njihova podršak bila je divna. Ipak, klub ne odobrava neprimereno ponašanje i biće nam drago da u istrazi sarađujemo sa FA i Čelsijem“, izjavio je Kojl, čiji je tim priredio iznenađenje eliminisavši ’Plavce’ posle boljeg izvođenja penala.

U sličnoj situaciji 2002. godine našao se Džejmi Karager, odmrambeni fudbaler Liverpula. On je na meču sa Arsenalom bacio novčić nazad u gledalište i za to je kažnjen sa tir utakmice neigranja.

Menadžer Vest Hema Đanfranko Zola smatra da je Dorgba u trenutku incidenta bio pod pritiskom i da je nekad teško zadržati mirnoću.

„Ako je reagovao na taj način, verovtano su ga uvredili. Igrači moraju da poštuju navijače, ali i obrnuto. Koliko ja poznajem Drogbu, on je pošten igrač. I mi smo samo ljudi, normalno je da nekada popustimo pod pritiskom“, smatra Zola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve