Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.11.2008.

22:30

Bingulac obećava 'staru slavu'

Kandidat za predsednika FK Crvena zvezda Zoran Bingulac rekao je da bi njegov izbor bio “poslednja šansa da se pobedi mafija”.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

“Zvezda na predstojećoj skupštini, koja je zakazana za četvrtak, ima poslednju šansu da pobedi mafiju, jer će je moj tim, ako bude izabran, sigurno vratiti na stare staze fudbalske slave i učiniti da ponovo predstavlja ozbiljan brend naše zemlje,” rekao je Bingulac, koga je su za tu funkciju predložili veterani Crvene zvezde i Udruženje fudbalskih veterana - Stjepan Bobek i Rajko Mitić.

Protivkandidata Bingulca, nekadašjeg ministra sporta ispred JULa, kandidata SRS za odbornika u Beogradu i sada člana SNS, za čelnu funkciju Crvene zvezde Den Tanu predložila je, kako tvrdi Bingulac, nestatutarno i van zakonskih okvira, Radna zajednica Crvene zvezde koja, na osnovu statutarnih odredbi, nije imala pravo za takav potez.

"Bez obzira što se u javnosti nametnulo uverenje da je Den Tana jedini kandidat za prvog čoveka Crvene zvezde, ja ne mogu odustati od svoje kandidature jer me na to obavezuju ljudi i tim koji sam formirao, i želim da svakako učestvujem i u toj utakmici koja je možda unapred dogovorena", rekao je Bingulac, obrazlažući svoj program rada i razvoja Crvene zvezde.

On je podsetio da je radna grupa "ad hok" telo Upravnog odbora, ali da po statutu kluba samo Skupština ima pravo da formira radnu grupu, jer svi ostali potezi koji se vuku sada u Crvenoj zvezdi su, kako iznosi Bingulac, iznuđeni.

"Sve ovo što se događa sada u Crvenoj zvezdi služi da se klub u dogledno vreme, već možda sledeće godine, privatizuje. Namera tog projekta je da se Crvena zvezda proda u bescenje od 10 do 12 posto njene stvarne vrednosti, ili u najboljem slučaju od 20 do 25 odsto svoje vrednosti", rekao je Bingulac.

Prema tvrdnji kandidata za prvog čoveka Crvene zvezde, tim koji je on okupio napraviće diskontinuitet politike vođenja Crvene zvezde i zbog toga ne želi da odustane od svoje kandidature.

"Radna grupa koja je izglasala i postavila kriterijume izbora predsednika Crvene zvezde je proizvod jednoumlja i vremena koje je davno ostalo iza nas. Oni su praktično uveli staru kategoriju moralne političke podobnosti i to je jedina opcija koja je uperena direktno protiv mene", rekao je Bingulac.

On smatra da se sadašnje rukovodstvo Crvene zvezde koje je radilo pod palicom doskorašnjeg predsednika Toplice Spasojevića, i koji je iz moralnih razloga zbog slabih rezultata podneo ostavku, nalazi u sivoj zoni, blizu kriminalnih grupa, a da je Crvena zvezda prožeta, gotovo u svim porama, kriminalnim radnjama.

"Najteža kriza u istoriji Crvene zvezde je na snazi već nekoliko meseci. Od Crvene zvezde praktično je ostalo samo ime, ali u istorijskom smislu ona bi i mogla da nosi drugi naziv, jer od Crvene zvezde koja je nekada bila poznato ime nije ostalo praktično ništa", rekao je Bingulac.

Kandidat za predsednika Crvene zvezde smatra da je realna vrednost Crvene zvezde na slobodnom tržištu u ovom trenutku oko 320 miliona evra, ali da će se raznim mahinacijama realna cena oboriti na mnogo manju sumu.

Bingulac je postavio i pitanje zašto se ne objavljuju rezultati revizije koja je napravljena u Crvenoj zvezdi, zagovarajući pri tome princip da sve mora biti javno - od finansijskog stanja u klubu do prodaje i kupovine igrača.

"Crvena zvezda je u proteklom periodu kupila 24 igrača, a oni u ovom trenutku nemaju gotovo nikakvu tržišnu vrednost. Postavlja se pitanje - kako je to moguće da se kod svakog igrača promašilo, jer očito je da Crvena zvezda u ovom trenutku nema nikakav rezultat", rekao je Bingulac.

"Ja sam pobednik u ovoj izbornoj trci, bez obzira na to da li ću u četvrtak pobediti ili će kao pobednik izaći moj protivkandidat Den Tana, o kome imam najlepše mišljenje. Moj jedini interes je da pomognem Crvenoj zvezdi jer osećam ogromnu podršku navijača i javnosti koja je iza mene. Privrednici koji se okupljaju oko mog programa su spremni da već nakon mog izbora uplate sumu od dva miliona evra, a prema najavi iz inostranstva, i naša dijaspora je spremna da uloži svoj kapital u razvoj Crvene zvezde", rekao je Bingulac.

Na pitanje kako će regulisati odnose sa navijačkim grupama Crvene zvezde, Bingulac je rekao da na tom planu on praktično nema nikakvih sukoba, jer smatra da sa svima može da se nađe zajednički jezik.

On je najavio da će Crvena zvezda, ako bude izabran na njeno čelo, za tri, četiri godine biti siguran učesnik Lige šampiona.

Izborna skupština Crvene zvezde zakazana je za četvrtak u 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve