Nova vest
Fudbal

Subota, 08.11.2008.

18:50

PL: Furiozni finiš Evertona

U mečevima 12. kola Premijer lige igranim u subotu, gosti su ostvarili tri pobede.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najuzbudljivije bilo je u Londonu gde je gostujući Everton savladao Vest Hem sa 3:1, iako je domaći tim imao vođstvo do 83. minuta. Najprijatnije iznenađenje prvenstva, Hal Siti, doživeo je poraz na svom terenu od Boltona. Portsmut je takođe trijumfovao u gostima nad Sanderlendom, dok su Vigan i Stouk odigrali utakmicu bez golova.

Igrači Stouk Sitija uspeli su, na gostovanju Viganu, da odole napadima domaćeg tima. Posle neinteresantnog prvog poluvremena, Vigan je u nastavku krenuo svim snagama u napad. Najbolje šanse imali su Emil Heski, Anri Kamara, Titus Bramb, Džejson Kumas i Mario Melkiot, dok je najbolji strelac Vigana, Amr Zaki, bio gotovo neprimetan. Ipak, Stouk je izdržao do kraja i uspeo da osvoji bod u gostima-.

U Londonu se dogodio pravi triler. Vest Hem je došao u vođstvo u 63. minutu golom Džeka Kolisona, posle sjajnog dodavanja petom od strane Skota Parkera. Ipak, sedam minuta pre kraja Džolion Leskot izjednačio je rezultat, a u naredna četiri minuta Luj Saha je sa dva gola doneo pobedu Evertonu. Ovo je bio 27. uzastopni meč kako fudbaleri Vest Hema nisu uspeli da sačuvaju svoju mrežu.

Hal Siti je doživeo i treći uzastopni poraz u Premijer ligi, ovaj put od Boltona. Jedini pogodak na utakmici postigao je Metju Tejlor. Gejvin Meken izveo je korner, a Tejlor je plasirao loptu u mrežu Majhila, što je bio i konačni rezultat utakmice.

Toni Adams osvojio je svoje prve bodove kao menadžer u Premijer ligi, nad Sanderlendom i to posle preokreta. Sanderlend je došao u vođstvo već u četvrtom minutu. Endi Rid je poslao sjajnu dugačku loptu ka Đibrilu Siseu, koji je prevario Sola Kempbela i savladao golmana Dejvida Džejmsa. U nastavku bile su po dve dobre šanse na obe strane, ali Niko Kranjčar i Kieran Ričardson nisu bili dovoljno precizni. Portsmut je do izjednačenja došao u 51. minutu sjajnim udarcem Nadira Belhađa sa 30 metara. Gol je poremetio ritam Sanderlenda, pa su gosti preuzeli inicijativu, iako je Sise imao još jednu solidnu šansu. U 90. minutu Glen Džonson je bio u naletu, ali ga je El Hađi Diuf oborio u kaznenom prostoru pa je dosuđen penal za Portsmut. Siguran izvođač bio je Džermejn Defo koji je tako doneo treći uzastopni poraz Sanderlendu.

U poslednjem meču u subotu, Liverpul dočekuje VBA.

Rezultati 12. kola Premijer lige:
Arsenal - Mančester Junajted 2:1 (Nasri 29', 48' - Rafael 90')
Hal Siti - Bolton 0:1 (Tejlor 50')
Sanderlend - Portsmut 1:2 (Sise 4' - Belhađ 51', Defo 90' p)
Vest Hem - Everton 1:3 (Kolison 63' - Brambl 83', Saha 85', 87')
Vigan - Stouk 0:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu