Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.10.2008.

17:04

Fabregas: "Španci nisu rasisti"

Fudbaler engleskog Arsenala i reprezentativac Španije Sesk Fabregas izjavio je da navijači iz njegove zemlje nisu rasisti.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fabregas je takođe kritikovao engleski savez zato što je tražio da se prijateljski meč dve reprezentacije igra van Madrida. Englezi su pre nekoliko dana uputili takav zahtev Fudbalskom savezu Španije, jer su na stadionu Santijago Bernabeu pre četiri godine navijači vređali tamnopute fudbalere na rasnoj osnovi. Utakmica između Španije i Engleske igraće se 11. februara 2009. godine.

"Ne znam da li je rasizam prava reč. Nisam igrao 2004, ali mi je tadašnji saigrač iz Arsenala Ešli Kol rekao da se nije osećao prijatno. Ipak, ne mislim da su moji sunarodnici rasisti, to je ekstreman način razmišljanja", rekao je Fabregas za "Dejli telegraf".

FIFA je posle utakmice iz 2004. godine kaznila španski savez za 100.000 švajcarskih franaka, pošto je utvrdila da su navijači na rasnoj osnovi vređali Šona Rajta-Filipsa, Ešlija Kola, Rija Ferdinanda, Džermejna Defoa i Džermejna Dženasa.

"Te optužbe su malo preuveličane i trebalo bi da ih svedu na pravu meru. Navijači su takvi i uvek će učiniti sve da pruže podršku svoju ekipu", objavio je Fabregas.

Sa druge strane, štoper Engleske Rio Ferdinand izjavio je da mu eventualni povratak u Madrid ne bi predstavljao problem.

"Povratak u Madrid nije problem. Igraćemo gde god nam savez kaže. Ne može toliko da utiče na nas ono što dolazi sa tribina, iako znamo šta je bilo prošli put u Madridu. Ipak, voleo bih da se ne ponove uvrede na račun crnih igrača", zaključio je Ferdinand.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve