Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.10.2008.

17:20

Poljska prošla bez kazne

FIFA je saopštila da je odustala od kažnjavanja FS Poljske, pošto su predstavnici poljske Vlade i nacionalnog fudbalskog saveza postigli dogovor.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Dobili smo dokumenta kojima se potvrđuje da je između Vlade Poljske i njihovog nacionalnog saveza došlo do sporazuma", rekao je predsednik FIFA Sep Blater i istakao da će za FIFA biti sasvim dovoljno da taj dogovor sutra počne da se primenjuje. "Nećemo izricati nikakve kazne, jer očekujemo da ovaj sporazum od utorka počne da se primenjuje", rekao je Blater.

FIFA je zapretila Poljskoj suspenzijom i oduzimanjem organizacije Evropskog prvenstva 2012. godine, ukoliko ne povuče odluku o smeni fudbalskog rukovodstva ove zemlje.

Poljskoj je za ponedeljak dat rok da povuče ranije odluku i da ponovo da ingerencije smenjenim fudbalskim rukovodiocima.

Sportska arbitraža Olimpijsog komiteta Poljske je prošle sedmice smenila čelnike poljskog fudbala, zbog slabih rezultata u borbi protiv korupcije, ali je na ovu odluku odmah reagovala FIFA i UEFA zapretivši kaznom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve