Poljska prošla bez kazne

FIFA je saopštila da je odustala od kažnjavanja FS Poljske, pošto su predstavnici poljske Vlade i nacionalnog fudbalskog saveza postigli dogovor.

Izvor: B92, Tanjug Poljska
Podeli

"Dobili smo dokumenta kojima se potvrđuje da je između Vlade Poljske i njihovog nacionalnog saveza došlo do sporazuma", rekao je predsednik FIFA Sep Blater i istakao da će za FIFA biti sasvim dovoljno da taj dogovor sutra počne da se primenjuje. "Nećemo izricati nikakve kazne, jer očekujemo da ovaj sporazum od utorka počne da se primenjuje", rekao je Blater.

FIFA je zapretila Poljskoj suspenzijom i oduzimanjem organizacije Evropskog prvenstva 2012. godine, ukoliko ne povuče odluku o smeni fudbalskog rukovodstva ove zemlje.

Poljskoj je za ponedeljak dat rok da povuče ranije odluku i da ponovo da ingerencije smenjenim fudbalskim rukovodiocima.

Sportska arbitraža Olimpijsog komiteta Poljske je prošle sedmice smenila čelnike poljskog fudbala, zbog slabih rezultata u borbi protiv korupcije, ali je na ovu odluku odmah reagovala FIFA i UEFA zapretivši kaznom.

strana 1 od 2 idi na stranu