MUP: 24 privedena, 13 zadržanih

Ni 134. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana nije prošao bez incidenata, a ovoga puta MUP je zadržao 13 navijača.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Beogradska policija privela je u prostorije Policijske uprave za grad Beograd 24 navijača zbog narušavanja javnog reda i mira, , a nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem zadržano je devet osoba zbog izvršenih krivičnih dela, kao i četiri osobe zbog učinjenih prekršaja, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

MUP dalje navodi da je pred početak utakmice veća grupa navijača u ulici Ljutice Bogdana, u neposrednoj zoni stadiona, napala kamenicama i drugim sredstvima pripadnike Žandarmerije.

Nakon intervencije policije uspostavljen je javni red i mir pri čemu je lakše telesne povrede zadobilo pet policajaca i jedan građanin.

U pojedinačnim međusobnim incidentima na području Beograda, pre, za vreme i nakon završetka utakmice povređena su tri navijača i oštećena dva autobusa, navodi u saopštenju MUP Srbije.

MUP nije komentarisao incidente na južnoj tribini stadiona Crvene zvezde, na kojoj je tokom celog drugog poluvremena gorela vatra i sa koje je u finišu utakmice pokudano i na atletsku stazu bačeno preko sto stolica.

strana 1 od 2 idi na stranu