Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.10.2008.

20:51

Veteran Pažis deklasirao Lion

Debakl lionskog Olimpika u Renu obeležio je osmu rundu šampionata Francuske.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ren je savladao šampiona rezultatom 3:0, a sva tri pogotka postigao je veteran Mikael Pažis. Sent Etjen je pobedio Monako 2:0, a u večernjem meču Nansi je sa Pari Sen Žermenom igrao 1:1.

Meč u Bretanji otvorio je trku za francusku titulu, samo dva kola pošto je Lion stvorio ogromnu prednost.

Pažis, koji je u avgustu napunio 35 godina, postigao je u oba poluvremena po jedan lagan gol, a sreiju je završio u 67. minutu golom godine u Francuskoj – grudima je primio dugu loptu, a onda poluvolejom šokirao Iga Lorisa.

U Sent Etjenu Bafetimbi Gomis potvrdio je da se vratio u formu, posle katastrofalnih nastupa na EP i na početku sezone. Reprezentativac Francuske postigao je prvi gol u pobedi zelenih nad „Kneževima“, a posao je okončao Žefri Derni osam minuta pre kraja.

Večernji meč tek je počeo kada su Parižani vodili, iako su na teren izašli bez iskusnog trija Makelele - Roten - Žili. Stefan Sasonjon je centrirao sa desne strane, a loptu je u mrežu smestio Oaro. Izjednačio je Damijan Makaluzo desetak minuta pre kraja prvog poluvremena.

Ren – Olimpik Lion 3:0
Pažis 17, 56, 67
Sent Etjen – Monako 2:0
Gomis 11, Derni 83
Nansi – PSŽ 1:1
Makaluzo 34 – Oaro 3
Grenobl – Nant 0:1
L’Avr – L’Man 1:2
Lorion - Bordo 1:2
Olimpik Marsej - Kaen 2:1
Nica - Sošo 1:1
Tuluz - Okser 1:0
Lil - Valensijan 1:0

Tabela: Lion 19, Tuluz 17, Marsej 16...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve