Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.09.2008.

16:02

Majice dogovor UO i navijača

Upravni odbor dao je saglasnost igračima Crvene zvezde da pred meč sa Jagodinom izađu u majicama sa natpisom "Pravda za Uroša".

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Predstavnici UO FKCZ podržao je tu inicijativi, u želji da se solidariše sa navijačima koji su protestovali zbog izricanja kazne Urošu Mišiću. To je na današnjoj konferenciji za novinare izjavio trener "crveno-belih" Čedomir Janevski, koji nije želeo da dalje odgovara na pitanja tim povodom.

Janevski je samo ponovio da su majice bile u svlačionici, a fudbalerima je rečeno da ih obuku i sa njima izađu na teren, jer je to dogovor članova Upravnog odbora i navijača.

Konferencija je zakazana povodom gostovanja niškom Radničkom u šesnaestini finala Kupa Srbije, a Janevski je u ostatku izlaganja bio koncentrisan na tu temu.

Upravni odbor Crvene zvezde, koji se solidarisao sa protestima svojih navijača, zakazao je sednicu za utorak uveče, ali se ne zna kakav će i da li će uopšte biti zauzet stav o događaju koji je izazvao burne reakcije medija i javnosti.

Visoki predstavnici Svetske fudbalske federacije i Evropske fudbalske unije osudili su protest fudbalera i izrazili čuđenje zbog podrske Crvene zvezde huliganskim grupama.

Saopštenjem na takvu reakciju navijača i igrača oglasilo se i Ministarstvo omladine i sporta, koje je takođe osudilo protest fudbalera Crvene zvezde.

Ultimatum Zajednici Super lige

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS), na čelu sa predsednikom Tomislavom Karadžićem, zatražio je od Zajednice Super lige da najkasnje do petka donese odluku o postupku igrača Crvene zvezde na utakmici protiv Jagodine.

Fudbaleri "crveno-belih" u subotu su izašli na teren u majicama sa likom Uroša Mišića, koji je osudjen na deset godina zatvora zbog napada na žandarma Nikolu Trajkovića.

Odbor je čak zapretio da će Zajednici oduzeti vodjenje takmičenja ukoliko se u ovom, ili budućim sličnim slučajevima, bude odugovlačilo sa sprovođenjem disciplinskog postupka i izricanjem kazni. Sednici Odbora za hitna pitanja prisustvovao je i predsednik Zajednice Super lige, inače član Upravnog odbora Crvene zvezde Mile Tomić,

Prema rečima predsednika FSS Tomislava Karadžića, ako Zajednica i njeni organi budu oklevali sa donošenjem odluke, u petak će biti održan zajednički sastanak Odbora za hitna pitanja i Upravnog odbora Zajednice Super lige na kome će biti reči o subotnjem incidentu.

Karadžić je podsetio da je Crvena zvezda veliki klub sa bogatom istorijom i da se svi odnosi i dogadjaji u tom klubu reflektuju i na rad FSS i srpskog fudbala u celini.

"Zbog toga je naš zajednički interes da se stanje u Crvenoj zvezdi što pre stabilizuje", rekao je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve