Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.09.2008.

12:54

Džerard : "Vraćam se samo spreman"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Kapiten fudbalera Liverpula Stiven Džerard potvrdio je da neće biti spreman za derbi utakmicu Premijer lige protiv Mančester junajteda, preneo je "Skajsports". Džerard se oporavlja od dvostruke operacije prepona, zbog kojih nije igrao na prvoj kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine protiv Andore, koju su Englezi dobili 2:0. Kapiten Liverpula će propustiti i naredni meč kvalifikacija 10. septembra protiv Hrvatske u Zagrebu.

Kapiten Liverpula je igrao u kvalifikacionoim utakmicama trećeg kola Lige šampiona protiv Standarda iz Liježa, ali, kako je rekao, ne želi da igra sve dok ne bude 100 odsto spreman.

"Prerano je da se na teren vratim na utakmici sa Mančester junajtedom. Postoje šanse da igram protiv Marseja u Ligi šampiona (16. septembra), ali, posle razgovora sa Benitesom, odlučio sam da bi trebalo da obavim nekoliko treninga, pre nego što se vratim na teren.

Ne želim da igram velike utakmice, sa samo jednim treningom", rekao je Džerard.

Džerarda su mnogi kritikovali jer je odlučio da obavi operacije pre par nedelja, pošto je ta odluka značajno uticala na sastav engleske reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali kapiten "crvenih" rekao je da je morao da donese takvu odluku zbog jakih

bolova koje je trpeo.

"Udvostručio sam, zatim utroštručio doze lekova protiv bolova, kako bih mogao da treniram i igram utakmice, a čak sam ih pio u toku mečeva. Rekao sam lekarima da ne mogu da pronadjem pravu formu i pružim 100 odsto. Nisam mogao ravno da trčim, da dobacim loptu na 30 metara. Nekada morate da zaboravite na Englesku i Liverpul i pokušate

da se dovedete u red", rekao je Džerard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve