Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.08.2008.

21:47

Mutu plaća Čelsiju 13,68 miliona

Rumun Adrijan Mutu moraće da plati bivšem klubu Čelsiju 13,68 miliona funti zbog toga što je bio pozitivan na kokain.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Takvu odluku saopštili su iz Svetske fudbalske asocijacije (FIFA). Čelnici ’Plavaca’ tada su momentalno otpustili Mutua, koji je bio suspendovan na sedam meseci. „Ovo je važna odluka za fudbal. Ne samo da nam je FIFA dala značajnu količinu novca, već su ovim postupkom pokazali da prepoznaju štetu koju problemi sa drogom nanose fudbalu. Oduševljeni smo“, kažu u Čelsiju.

Adrijan Mutu je karijeru počeo u Arđešu iz Ploeštija, a posle tri godine je prešao u Dinamo iz Bukurešta. Usledio je dolazak u Inter, u kojem je bio jedan od brojnih promašenih investicija. Uprkos tome što je plaćen 6,5 miliona evra, odigrao je samo deset utakmica i nije dao nijedan gol.

Na red je došla dvogodišnja odiseja u Veroni, a potom najbolja sezona u karijeri u dresu Parme (22 gola). Godine 2003. prešao je u Čelsi za više od 22 miliona evra, ali ponovo nije opravdao očekivanja.

Posle afere sa kokainom potpisao je za Juventus, a od 2006. godine nastupa za Fiorentinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve