Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.08.2008.

19:37

Đukić: "Kao za vreme Miloševića"

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić izjavio je da je nezadovoljan učinkom tima na Olimpijskim igrama.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Srpski tim je u tri utakmice osvojio samo bod potiv Australije, dok je poražen od Obale slonovače, kao i od Argentine. Pošto su srpski reprezentativci od Argentine poraženi sa 2:0, Đukić je rekao da mu je najviše žao zbog propuštenih šansi na turniru, ali i zbog strukture nacionalnog saveza i uporedio je sebe sa žrtvama režima Slobodana Miloševića.

"Ja sam uvek zastupao interese FSS, a dolazimo u situaciju da me stavljaju na sajt Partizana kao najvećeg neprijatelja. To su radili i
u Miloševićevo vreme, obeležavali su žrtvu, koja je sutra nestajala. Da li smo mi normalni", zapitao se Đukić u razgovoru sa novinarima posle poraza od Argentine.

Đukić je ocenio da dobro radi svoj posao, a da su pojedini funkcioneri saveza povlačili poteze "iz senke".

"Dobro sam radio svoj posao, a da su ga i drugi dobro radili do ovoga ne bi došlo. Ti ljudi traju sto godina kod nas, oni će će me smeniti i dovesti nekog drugog. Povlačiće poteze iz senke, a ja ne želim nikom od njih da se povinujem. Svoj posao radim pošteno i nemam nikakav interes", istakao je Đukić.

Selektor Srbije zahvalio se svim igračima, koji su, kako je rekao sprečili brukanja zemlje.

"Zahvaljujem se igračima, koji su sve učinili. Oni su bili junaci. Postojala je velika šansa da budemo smešni i kao zemlja, da se ne pojavimo jer nemamo igrače. Ipak, ne smatram da treba da se negativna atmosfera prenese na A tim", objasnio je Đukić.

Kompletan tekst o izjavama posle meča protiv Argentine možete pročitati na našem specijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve