Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.07.2008.

22:07

Poraz Zvezde u Celju

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Celju od istoimene ekipe rezultatom 3:2, u prijateljskom meču

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Slovenački prvoligaš poveo je 2:0, golovima Močiča u 10. i Gobeca u 24. minutu, a izjednačenje Zvezdi doneli su Nenad Milijaš u 37. i Edgar u 51. minutu utakmice. Celje do pobede stiže šest minuta pre kraja autogolom Dejana Jakovića. To je treći poraz crveno-belih na pripremama, uz tri pobede. Ekipa se u Beograd vraća 28. jula.

Zemanov tim igrao je nešto bolje nego u prethodnim mečevima, ali ni to nije bilo dovoljno za bolji rezultat. Zvezda je imala prvu šansu, već posle osamminuta, kada je Perović sa peterca propustio da iskoristi grešku golmana Mujčinovića. Slovenci nisu propuštali svoje prilike - Močič je obišao Bajkovića samo dva minuta kasnije, za vođstvo domaćina.

U 19. minutu sudija je propustio da dosudi penal za beogradski tim, pošto je jedan odbrambeni igrač rukom blokirao centaršut Bronovickog. Ponovo je kazna stigla iz prve šanse za Celje - Biščan je sâm izbio pred Bajkovića, i zatim prosledio loptu Gobcu za 2:0.

U 36. minutu Zvezda je najbolju akciju na meču krunisala golom - dupli pâs Perovića i Burzanovića okončan je odličnom loptom za Milijaša, koji pogađa spoljnom stranom kopačke.

U šestom minutu nastavka Bronovicki je poslao loptu za Edgara, koji je bio brži od Mujčinovića i dao gol za 2:2.

Obe ekipe imale su prilike za pobedu, ali je trijumf Slovencima donela Zvezdina odbrana - Jaković je posle centaršuta zahvatio loptu loše i lobovao svog golmana.

Celje: Mujčinovič, Kačičnik, Kelhar, Bulajič (od 55. Marlon), Travner (od 66. Pranjič), Močič (od 55. Anđelkovič), Korun (od 55. Stojanovič), Gobec (od 55. Bakarič), Štraus (od 46. Dvorančič), Biščan (od 46. Bezjak), Urbanč (od 75. Rep).

Crvena zvezda: Bajković, Marković, Jaković, Gaj, Bronovicki, Burzanović (od 79. Nikolić), Diakite (od 46. Vukobratović), Milijaš (od 60. Trajković), Subašić (od 60. Koroman), Edgar (od 60. Tričkovski), Perović (od 46. Blažić).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve