Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.06.2008.

22:42

Liverpul gradi novi stadion

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalski klub Liverpul počeo je izgradnju novog stadiona iako još nije potpisao ugovor o zakupu čime bi preuzeo kontrolu nad javnim zemljištem. Gradske vlasti Liverpula navele su da su dozvolile klubu da završi prvi deo radova do septembra, dok se nastavljajuu pregovori sa klubom o izdavanju na 999 godina.

Vlasnici Liverpula Tom Hiks i Džordž Džilet mlađi koji su u lošim odnosima, objavili su da su počeli radovi na "Stenli parku" što je njihovo prvo zajedničko saopštenje ove godine.

Vlasti Liverpula su dozvolile izgradnju stadiona sa 60.000 mesta, pored postojećeg "Enfilda", ali će on možda moći da primi i 73.000 ljudi, zavisno od buduće gradjevinske dozvole.

Planirano je da se stadion otvori avgusta 2011. godine. Na njemu će biti zasebna tribina sa 18.500 mesta za "kop", u kojem će biti najglasniji i najvatreniji navijači. sadašnji kapacitet "kopa" je za 13.500 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve