Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.06.2008.

14:24

Meklaren uzbuđen zbog novog posla

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Bivši selektor engleske fudbalske reprezentacije Stiv Meklaren izjavio je da je uzbuđen zbog svog novog trenerskog posla u holandskom klubu Tventeu, preneli su britanski mediji. Meklarenu je ovo prvi trenerski posao od otkaza u engleskoj reprezentaciji. Njega je u novembru otpustio Fudbalski savez Engleske jer nije uspeo da se sa ekipom plasira na Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj.

Meklaren će naredne sezone sa Tventeom igrati u Ligi šampiona, jer je ta ekipa u plejofu za najelitnije evropsko klupsko takmičenje bila bolja od Ajaksa.

"Zadovoljan sam i uzbuđen zbog mog novog posla. Plasman u Ligu šampiona je sjajan uspeh i veliki izazov", rekao je Meklaren za britansku televiziju Skaj.

Meklaren je dodao da mora da se privikne na razliku između engleskog i holandskog fudbala.

"Mislim da je holandski fudbal mnogo drugačiji od engleskog, ali uzbuđen sam zbog ovakvog izazova. Verujem u 'tehnički fudbal' kakav igraju Holanđani. Oduvek sam se divio takvom načinu fudbala i želim da moja ekipa igra slično", rekao je Englez.

Meklaren je naglasio da je želeo da trenira ekipu van Engleske.

"Oduvek sam želeo da treniram ekipu van Engleske, jer želim da napredujem u trenerskom poslu. Ako gradite karijeru samo u jednoj zemlji može se desiti da ograničite svoja interesovanja", rekao je Meklaren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve