Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.05.2008.

15:11

Teri kapiten u meču sa SAD

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Selektor Egleske Fabio Kapelo imenovao je Džona Terija za kapitena u prijateljskom meču protiv reprezentacije SAD, koji će se igrati u sredu na Vembliju. Kapelo ipak ne može da se opredeli za fudbalera koji bi kapitensku traku nosio redovno, i čak ne može da odluči koga će kao predvodnika tima izabrati za prijateljski meč koji se sledeće nedelje igra protiv Trinidada i Tobaga. Teri je prošle nedelje nakon promašenog penala izgubio sa Čelsijem u finalu Lige šampiona protiv Mančester Junajteda.

Englez je naknadno priznao da mu je to bio najteži trenutak u karijeri, ali je Kapelo odlučio da mu ukaže poverenje, i navodi ga kao jednog od kandidata za stalnog nosioca kapitenske trake.

Teri je već bio kapiten reprezentacije kada je selektor bio Stiv Meklaren.

Otkako je došao na mesto selektora, Kapelo je u prvom meču protiv Švajcarske u februaru za kapitena imenovao Stivena Džerarda, pre nego što je tu dužnost poverio Riju Ferdinandu mesec dana kasnije.

" Sada je kapiten Džon Teri. Ovu odluku sam doneo i pre finala Lige šampiona. Mislim da je u ovom trenutku ovo odlična odluka za Terija, nakon svega kroz šta je prošao prošle srede. Mislim da se on nalazi u odličnoj formi, i bio je presrećan kada sam mu saopštio da će biti kapiten. U fudbalu je veoma važno biti lider, a Džon Teri je pravi lider", rekao je Kapelo.

Nakon propalog pokušaja plasmana na Evropsko prvenstvo 2008, Engleska će kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2010 započeti utakmicom protiv Andore u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve