Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.05.2008.

12:23

Anjelka podržava Granta

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Fudbaler engleskog premijerligaša Čelsija Nikolas Anjelka izjavio je danas da će trener tog kluba Avram Grant predvoditi fudbalere sa "Stamford bridža" do pobede u finalu Lige šampiona protiv Mančester junajteda. Grant je Anjelku često držao na klupi, a kada je igrao često je menjao mesto u timu, ali francuski reprezentativac želi da izraelski stručnjak i naredne sezone ostane u klubu, bez obzira na ishod finalne utakmice Lige šampiona.

"Nisam iznerviran, nov sam u klubu i moram da se naviknem na to. Ako trener želi da igra u formaciji 4-5-1, onda moram da ostanem na klupi, ali nadam se da ću jednog dana igrati u prvom timu kada se trener bude odlučio za taktiku sa dva napadača", rekao je Anjelka.

Francuski reprezentativac je na polovini sezone u Čelsi došao iz Boltona za 15 miliona funti, i najskuplji je fudbaler svih vremena, jer je ukupna vrednost njegovih ugovora 85 miliona funti.

Anjelka je u karijeri igrao za Pari Sen Žermen, Arsenal, Real Madrid, Liverpul, Mančester siti, Fenerbahče i Bolton, i u situaciji je da upoređuje trenere sa kojima je radio, sa sadašnjim trenerom "plavaca".

Fudbaler Čelsija je rekao da je rad Avrama Granta vrlo sličan radu Vinsentea Del Boskea, koji je sa Realom iz Madrida osvojio Ligu šampiona 2000. godine.

"Oni su isti. Del Boske je stidljiv i ne priča mnogo. Želeo je da igramo dobar fudbal, znao je šta radi, i pobeđivali smo. Treninzi sa Grantom su isti slučaj. Novinari vrše pritisak na njega, ali i on radi vredno, bez suvišnih reči", rekao je Anjelka.

Čelsi je ove sezone izgubio u finalu Liga kupa od Totenhema, a Premijer ligu je završio na drugom mestu, dva boda iza Mančestera.

"Kada dođete u klub na sredini sezone, ne morate da se ponašate kao slon u prodavnici koji je spreman sve da polomi. Postoje dobre stvari
koje ćemo zadržati, a druge stvari, za koje neću reći da nisu dobre, moramo promeniti zbog sigurne budućnosti našeg kluba
", rekao
je Grant.

Finale Lige šampiona igra se 21. maja u Moskvi na stadionu "Lužnjiki".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu