Nova vest
Fudbal

Subota, 17.05.2008.

23:25

Kovačević doneo kup Olimpijakosu

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Olimpijakosa osvojili su kup Grčke, pošto su u finalu, na stadionu Kaftanzoglio u Solunu savladali Aris rezultatom 2:0. To je najtrofejnijem grčkom klubu 13. ’dupla kruna’ u istoriji. Golove u finalu postigli su Srbin Darko Kovačević i Poljak Mihal Zevlakov – po jedan u oba poluvremena. Olimpijakosu je ovo četvrti kup u poslednjih sedam godina.

Aris je u prvom delu utakmice bio bolji tim, vršio je pritisak, ali nikako nije mogao da probije odbranu tima iz Pireja. U 16. minutu Predrag Đorđević imao je odličnu priliku za gol, ali je njegov dobar udarac golman Arisa Marijan Kelemen nekako odbranio.

Ipak, kada se Olimpijakos oslobodio pritiska bilo je očigledno da će postići prvi gol, i to se desilo u 33. minutu. Argentinac Lučano Galeti odradio je odličan posao na desnoj strani i centrirao, a na pravom mesu našao se Darko Kovačević i jakim udarcem glavom doneo je svom timu prednost.

Galeti je i kod drugog gola bio asistent, pošto je u 53. minutu odlično izveo prekid sa desne strane, a najsnalažljiviji je ovoga puta bio Slovak Zevlakov i Olimpijakos je poveom sa nedostižnih 2:0. Argentinac je sjajnu partiju mogao da zaokruži nekoliko minuta kasnije, ali je njegov udarac završio na prečki.

Do kraja meča Aris je pokušao da se vrati brzim golom, ali je odbrana „crveno-belih“ dobro odradila posao, i navijači Olimpijakosa mogli su da počnu sa slavljem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu