Nova vest
Fudbal

Subota, 17.05.2008.

12:05

Erikson srećan zbog evropske šanse

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Menadžer Mančester Sitija Sven Jeran Erikson veruje da će povratak kluba u evropske kupove označiti pravi pomak u planovima vlasnika Taksina Šinavatre da ga vrati na "staze slave". Siti će sledeće godine igratu u Kupu UEFA, nakon što su izborili peto mesto na listi fer-pleja u Premijer ligi. "Ovo je pomak u dobrom pravcu, pošto klub planira da za koju godinu igra i u Ligi Šampiona. Kup UEFA je odličan način da se novi tim prilagodi na evropski fudbal. To je potvrda da smo dobar tim", izjavio je Erikson.

Iako plasiranje u evropska takmičenja preko fer-pleja nije idealan način da se potvrdi kvalitet ekipe, lepe vesti za Eriksonov tim stigle su godinu dana pre moguće kvalifikacije, i označile su nove mogućnosti u timu. Tim se sada nada dovođenju značajnih pojačanja, kao i produženju ugovora sa sadašnjim bitnim igračima, kao što su Majkl Džonson, kapiten Rišard Dan i Mika Ričards, koji su u engleskim medijima povezivani sa raznim evropskim kubovima.

Siti će saznati ko će im biti prvi protivnici već 30. juna, ali čudan podatak je da će meč kod kuće morati da igraju u Hadersfildu, pošto će na njihovom stadinu nastupiti rok grupa "Bon Džovi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu