Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.05.2008.

11:35

Belgija: Jovanović igrač godine

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Centarfor reprezentacije Srbije Milan Jovanović proglašen je od strane kolega za najboljeg igrača šampionata Belgije. Sa 16 postignutih golova 27-godišnji Jovanović predvodio je ove sezone Standard iz Liježa do prve šampionske titule u poslednjih 25 godina.

Na glasanju profesionalnih fudbalera belgijske Jupiler lige, Jovanović je dobio 177 poena, drugi je bio njegov saigrač iz Standarda Mauran Felaini, sa 163, dok je trećeplasirani Mubarak Busufa, vezni igrač Anderlehta, imao 121 poen.

Jovanoviću je nagrada uručena na specijalnoj ceremoniji kojom je obeležen kraj sezone u belgijskom fudbalu. Standard je titulu osvojio sa 77 bodova, 7 više od drugoplasiranog Anderlehta.

Srpski centarfor propustiće predstojeće prijateljske utakmice nacionalnog tima u Irskoj i Nemačkoj zbog operacije kolena, ali oporavak ne bi trebalo da traje duže od mesec i po dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve