Nova vest
Fudbal

Petak, 04.04.2008.

16:16

Ferdinand produžuje ugovor sa MJ

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Standardni prvotimac Mančester Junajteda i reprezentativac Engleske Rio Ferdinand u najskorije vreme će produžiti ugovor sa klubom, saopštio je menadžer aktuelnog prvaka Engleske Aleks Ferguson. Ferdinand, koji je na nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Francuske bio kapiten reprezentacije Engleske, trenutno je jedan od najplaćenijih fudbalera u Premijer ligi sa sedmičnom platom od 100.000 funti. Ugovor mu ističe u junu 2010. godine.

Bivši igrač Vest Hema i Lidsa presao je u Mančester Junajted 2003. godine za 30 miliona funti, što je bio rekordan transfer za jednog odbrambenog fudbalera u istoriji britanskog fudbala.

"Pregovori traju već nekoliko nedelja i mislim da smo veoma blizu konačnog dogovora. Iako u poslednje vreme nije lako pregovarati sa igračima, mislim da će sve biti u redu. Rio je za nas izuzetno važan fudbaler, što se najbolje videlo u utakmici protiv Rome", rekao je Ferguson.

U narednim periodu njegovo prisustvo u timu biće još značajnije, s obzirom da drugi centarhalf Mančestera Nemanja Vidić neće moći da igra dvadesetak dana. Vidić i Ferdinand su najbolji tandem u Premijer ligi, o čemu svedoči i podatak da su "crveni đavoli" u Premijer ligi primili samo 15 golova.

"U najgore vreme ostali smo bez Vidića, ali verujem da ćemo 'preživeti' do njegovog povratka, jer su se Mikel Silvestre i Geri Nevil oporavili, a tu je i Džon O'Šej. Vidić, na sreću, nije teže povređen, tako da očekujem da se vrati u tim u finišu sezone, kada se sve bude odlučivalo", rekao je Ferguson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve