Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.04.2008.

22:40

Fener preokretom do prednosti

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Ekipa Fenerbahčea pobedila je Čelsi u Istanbulu rezultatom 2:1 (0:1), u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. Londonci su došli do prednosti posle nespretne reakcije i auto-gola Dejvida u 13. minutu. Kolin Kazim-Ričards, rezervista domaćina, izbegao je ofsajd zamku odbrane "plavaca" i matirao Kudičinija u 64. minutu, samo deset minuta pošto je ušao u igru. Odlučujući gol postigao je Dejvid fantastičnim udarcem sa 25 metara u 81. minutu. Srpski internacionalac Mateja Kežman bio je na terenu do 71. minuta.

Utakmica je počela relativno mirno i do vodećeg gola Čelsija nije bilo značajnijih dešavanja. Maluda je centrirao sa leve strane, a Dejvid je neobjašnjivo poslao loptu u sopstvenu mrežu, iako nije bilo realne opasnosti po gol Volkana Demirela.

Od tog trenutka ekipa Avrama Granta preuzima kontrolu nad mečom, a Majkl Esijen u 18. minut pogađa stativu nakon odličnog udarca sa 20-ak metara. Isti fudbaler je nedugo zatim uposlio Drogbu, koji zamalo promašuje gol rivala.

Drogba je imao još nekoliko solidnih šansi, a Čelsi nije u potpunosti materijalizovao dominaciju u prvom delu igre, što im se kasnije osvetilo.

Publika na stadionu Šukur Saraćoglu bila je mnogo tiša nego obično posle vođstva gostiju, ali im se elan povratio početkom drugog poluvremena, kada je Fenerbahče napravo nekoliko dobrih akcija i oslobodio se pritiska Čelsija.

U 54. minutu Kazim-Ričards ulazi umesto Borala. Ta izmena trenera Fenera Zika pokazala se kao presudna, pošto je upravo Ričards doneo izjednačenje svom timu u 64. minutu.

Navijači su dali snagu domaćinu da nastavi sa dobrom igrom, a Čelsi nije više diktirao tempo utakmice. U 81. minutu Dejvid je vanrednim šutom poslao loptu u gornji ugao i Kudičini nije imao nikakve šanse – 2:1.

Čelsi je u Istanbulu doživeo prvi poraz u Ligi šampiona ove sezone, a revanš meč igra se za šest dana na Stamford Bridžu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve