Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.03.2008.

22:48

Remi dve Koreje, Pižonu novi bod

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

U sredu je u azijskoj zoni odigrano deset mečeva u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine. U komšijskom debriju dve Koreje nije bilo golova. Dve ekipe ostvarile su pobede na strani. Jordan je u gostima savladao Turkmenistan 2:0, a Oman bio bolji od Tajlanda sa 1:0. U grupi A ekipa Kine, koju predvodi naš Vladimir Petrović Pižon, odigrala je bez golova sa favorizovanom Australijom. Golman Australije Švarcer odbranio je penal u poslednjem minutu meča i sprečio iznenađenje.

Ipak, iznenađenje se desilo u Uzbekistanu gde je domaća ekipa savladala trostrukog prvaka Azije Saudijsku arabiju sa 3:0. Poraz na gostovanju doživeo je i Japan. Od njih je bila bolja ekipa Bahreina.

Posle dva odigrana kola u vodeće ekipe u grupama su Australija, Bahrein, Južna Koreja, Uzbekistan i UAE.

Grupa 1
Kina 0-0 Australija; Katar 2-0 Irak

Grupa 2
Bahrein 1-0 Japan; Taijand 0-1 Oman

Grupa 3
Severna Koreja 0-0 Južna Koreja; Turkmenistan 0-2 Jordan

Grupa 4
Uzbekistan 3-0 Saudijska Arabija; Singapur 2-0 Liban

Grupa 5
Kuvajt 2-2 Iran; Sirija 1-1 UAE

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve