Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.02.2008.

19:17

Juventus krivi sudije za poraz

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čelnici fudbalskog kluba Juventus veruju da sudije i dalje kažnjavaju torinsku ekipu zbog skandala oko nameštanja utakmica, zbog čega je trofejni klub poslao pismo Fudbalskom savezu Italije i sudijskoj organizaciji. Ređina je u subotu pobedila Juventus sa 2:1, pogotkom iz penala koji je sudija dodelio domaćoj ekipi u 93. minutu utakmice 24. kola Serije A.

"Tokom prošle i ove sezone Juventus je uvek trudio da se smanji napetost ka sudijskoj organizaciji, izbegavajući žustru polemiku i prihvatajući čak kontroverzne odluke bez komentara. Međutim, ono što se desilo u Ređo Kalabriji mora biti razmotreno", navodi se u pismu Juvetnusa.

Penal za Ređinu suđen je zato što je igrač Juventusa Muhamed Sisoko nogom umalo pogodio u glavu napadača domaćih Nikolu Amoruza.

Čelnici Juventusa smatraju da je kazna bila prestroga i da su njihovom timu uskraćena dva penala.

"Juventus ne može da i dalje plaća za oštru kaznu koju je odslužio. Tražimo da Fudbalski savez Italije odmah preduzme akciju", naveli su čelnici Juventusa u pismu.

Juventus je prebačen u Seriju B i kažnjen sa devet bodova minusa kao centar skandala oko nameštanja mečeva, zahvaljujući kojem je decenijama dolazio do trofeja u Italiji.

Torinski tim trenutno zauzima treće mesto na tabeli Serije A sa 47 bodova iz 24 odigrane utakmice. Inter je na prvoj poziciji sa 60 bodova, dok drugoplasirana Roma ima devet bodova manje od milanske ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve