Lazevski, povređen, propušta Dubai

Izvor: B92, Sport
Podeli

Fudbaleri Partizana u nedelju odlaze u Dubai na desetodnevne pripreme, a u avionu za najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata neće biti mladog reprezentativca Makedonije, Aleksandra Lazevskog. Igrač koji je jesenas stigao do dresa prvo tima slomio je metatarzalnu kost stopala, drugi put za dve godine, i pauziraće mesec i po dana. Umesto Lazevskog na pripreme će Mladen Lazarević.

Rendgenski snimak napravljen u nedelju pokazao je da je povreda ozbiljna, pa će Lazevski propustiti pripreme za novu sezonu.

Reč je o istoj povredi koju je Lazevski imao i prošle godine, samo na drugoj nozi. Najverovatnije će biti podvrgnut hirurškoj intervenciji. Odluku o tome donećemo za dva-tri dana, posle konsultacija sa ortopedima iz naše medicinske ekipe,“ rekao je za ’Sport’ lekar Partizana, Sead Malićević.

Ista povreda odvojila je jesenas od terena Marka Jovanovića.

Jovanović je operisan 5. decembra i već je u trenažnom procesu. Dakle, pet-šest nedelja oporavka čeka i Lazevskog. Pomenuta povreda nije karakteristična samo za Partizan, već za svetski fudbal u celini i češće se događa u klubovima u kojima se intenzivnije radi,“ kaže Malićević.

Na put u Dubai krenuće 25 fudbalera Partizana, golmani Darko Božović, Mladen Božović i Živko Živković, igrači odbrane Risto Lakić, Nemanja Rnić, Milan Vještica, Ivan Obradović, Milivoje Ćirković, Mladen Lazarević, Srđa Knežević, Nenad Đorđević i Marko Jovanović, igrači sredine terena Žuka, Đorđe Lazić, Moreira, Zoran Tošić, Nikola Mitrović, Ednilson, Darko Maletić, Marko Ćetković i Slaven Stjepanović i napadači Lamine Dijara, Stevan Jovetić, Dragan Čadikovski i Žarko Lazetić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.