Nova vest
Fudbal

Petak, 14.12.2007.

00:05

Kapelo u Engleskoj: Još samo ugovor

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbalska asocijacija Engleske odobrila je postavljanje Italijana Fabija Kapela na mesto selektora te reprezentacije. Do zvaničnog postavljanja na klupu Engleza Kaplo još samo treba da potpiše ugovor. Ako sve bude teklo po planu, Italijan će zameniti Stiva Meklarena, koji je otpušten desetak sati posle debakla od Hrvatske, koji je sprečio engleski državni tim da ode na Evropsko prvenstvo.

Izvršni odbor FA odobrio je angažman bivšeg trenera Milana, Rome i Real Madrida, ali strane moraju prvo da se dogovore oko uslova. Mediji u Engleskoj prenose da je jedan od Kapelovih zahteva i zapošljavanje četvorice njegovih italijanskih saradnika u stručnom štabu.

Portparol FA Adrijan Bevington rekao je da su se pregovori s Kapelovim savetnicima počeli u četvrtak i da će se nastaviti sledećeg dana.

"Želim da naglasim da ne postoje problemi i da prolazimo kroz neophodni proces da bismo došli do uspešnog zaključka", rekao je Bevington.

Italijan je u Londonu bio u sredu i načelno se dogovorio sa čelnicima FA, a četvrtak je proveo u Švajcarskoj, dok su u Londonu tekli pregovori.

FA se nada da će Kapelo odvesti tim na Svetsko prvenstvo 2010. godine, do kada mu je ponudila ugovor uz opciju produženja.

Nacionalni tim će prvu sledeću takmičarsku utakmicu odigrati sledećeg septembra, u kvalifikacijama za Mundijal, a prvi nastup na klupi Italijan bi mogao da ima 6. februara protiv Švajcarske.

Kapelo nema iskustva u radu sa engleskim klubovima, a ne govori ni engleski jezik.

Ukoliko dogovor bude sklopljen, on će biti drugi stranac na klupi engleske reprezentacije, pošto je nacionalni tim od 2001. do 2006. godine vodio Šveđanin Sven-Jeran Erikson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve