Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.10.2007.

21:38

Predsednik Zvezde do 6. decembra

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Fudbalski klub Crvena zvezda dobiće novog predsednika najkasnije do 6. decembra, najavio je potpredsednik kluba iz Ljutice Bogdana Milan Tomić. Jedini kandidat za sada je privrednik Toplica Spasojević, koga je predložio Upravni odbor Sportskog društva Crvena zvezda, čiji je on član. Tomić je istakao da je Spasojevićevo ime za sada jedini konkretan predlog koji je UO FK-a dobio, ali da ih očekuje još, pre nego što UO izađe sa jednim kandidatom pred Skupštinu, gde će biti izabran naslednik Dragana Stojkovića.

Skupština će biti održana između utakmica Crvene zvezde u Ligi Uefa, sa Arisom u Solunu (8. novembra), odnosno Boltonom u Beogradu (6. decembra), najavio je Tomić na konferenciji za novinare posle sastanka UO FK Crvena zvezda. Sastanku, koji je protekao u senci smrti jednog od članova UO-a i legende Crvene zvezde Srđana Mrkušića, prisustvovalo je 8 od 11 članova, među kojima je bio i predsednik u ostavci Dragan Stojković.

Tomić je najavio da će za dve nedelje biti održan još jedan sastanak Upravnog odbora, koji će tada izaći sa imenom kandidata za novog predsednika sa petogodišnjim mandatom.

Uprkos najavama Tomića da očekuje još kandidata, izvesno je da će spisak ostati na imenu Toplice Spasojevića. Kao mogući protivkandidati pominjani su predsednik SD Crvena zvezda Aleksandar Vlahović, kao i bivši predsednik Dragan Džajić, ali su obojica odbacili tu mogućnost.

Spasojevićevo ime pojavilo se još i pre nego što je zvanično potvrđena ostavka Dragana Stojkovića. Spasojević je predsednik i osnivač ITM grupe, jedne od vodećih distributivnih kompanija u ovom delu Evrope i usko je povezan sa glavnim finansijerom FK Crvena zvezda Markom Miškovićem.

Za loš teren krivi...

Na sastanku UO FK Crvena zvezda takođe je raspravljano o stanju glavnog terena “Маrakane”. Potpredsednik Tomić izjavio je da će UO ispitati odgovornost Instituta za zemljište, koji je jednim delom zadužen za održavanje terena, ali i odgovornost menadžmenta Crvene zvezde. Tomić kaže da će glavni kratkoročni cilj biti poboljšanje stanja terena do meča sa Boltonom u Ligi Uefa, a da je za sledeći maj planirano komletno renoviranje drenaže terena, koja nije sređena punih 28 godina i glavni je uzrok lošeg stanja terena.

Glavni propust napravljen je posle koncerta Zdravka Čolića, kaže Tomić, kada je zaštitni tepih predugo stajao nad terenom, ni visoke temperature koje su usledile nisu ni malo pomogle, a stručnjaci nisu imali dovoljno vremena da oporave teren do početka sezone (u međuvremenu odigrane utakmice Hajduka u Intertoto kupu, odnosno srpskih i ruskih parlamentaraca).

O očajnom stanju terena na meču sa Bajernom iz Minhena, Tomić kaže da je na sastanku UO zaključeno da, s obzirom na loše vremenske uslove, nije trebalo menjati busen samo 7 dana pred dolazak Bavaraca.

Generalni sekretar Zoran Damjanović izdvojio je dva propusta u organizaciji meča sa minhenskim Bajernom. Prvi se desio u drugom poluvremenu, kada je četvrti sudija pogođen rolnom papira sa zapadne tribine, a drugi posle 20-ak minuta kada su navijači nemačkog kluba koristili pirotehnička sredstva. Damjanović je povodom ovih incidenata najavio reakciju Evropske fudbalske unije, koja bi o celom slučaju trebalo da odlučuje 15. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve