Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.09.2007.

23:12

Počinje! Real - Verder (B92, 20.30)

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Real Madrida i Verdera otvoriće novu sezonu Lige šampiona na B92. Utakmica prvog kola grupe C igra se u utorak na Santijago Bernabeu sa početkom od 20 časova i 30 minuta. Nakon odličnog starta u Primeri, najboljeg u poslednjih 16 godina, trener Reala Bernd Šuster pokušaće da rezultate iz domaćeg prvenstva prebaci i na Ligu šampiona. Poslednje tri sezone Real je Ligu šampiona počeo porazima, jednom protiv Leverkuzena i dva puta protiv Liona, i u tim mečevima Madriđani nisu postigli nijedan gol.

Sada je, međutim, sve na njihovoj strani. Uprkos svim pritiscima Real je počeo sezonu jako dobro, ne samo zbog osvojenih bodova, već i zbog igre, koja je, za razliku od vremena kada je Kapelo bio trener, veoma atraktivna. Pobede protiv Atletika, Viljareala i Almerije bile su upotpunjene golovima i šansama, tako da i najzahtevniji navijači Reala moraju biti zadovoljni. Letošnja pojačanja Rojston Drente i Vesli Snajder savršeno su se uklopili. Iako se Real i Verder nikada nisu sastali u Ligi šampiona, nekolicina Realovih igrača je već igrala protiv ekipe Tomasa Šafa, a trener Madriđana Bernd Šuster poznaje veoma dobro svoje zemljake.

Trener Reala kaže da njegov tim mora da pobedi Verder.

„Moramo da počnemo jako, i da pobedimo na svakoj utakmici pred našim navijačima. To je naša odgovornost pred meč sa Verderom“, rekao je Šuster.

Sa druge strane, gosti iz Bremena nalaze se u velikim problemima. Od do sada odigranih pet utakmica u Bundesligi, oni su sakupili samo sedam poena, i tako razočarali svoje navijača na startu nove sezone. Poslednje razočarenje ekipa Tomasa Šafa priredila je u poslednjem kolu porazom u Dortmundu. Već na poluvremenu ekipa Borusije imala je tri gola prednosti, tako da je strateg Verdera odlučio da odmori Dijega za meč sa Realom, i upravo se od njega očekuje da inspiriše saigrače na Bernabeu. Pred početak sezone se pričalo da će Brazilac nastaviti karijeru u Realu, i to bi mogla da bude dodatna motivacija za Dijega.

Ekipa iz Bremena u poslednje dve sezone nije uspela da se domogne druge faze Lige šampiona, i sada im se za to ukazala prilika jer su dobili znatno slabiju grupu. Ali, sa druge strane sada je tu i problem sa povređenim igračima. Trener Šaf ne može da računa na povređene Fringsa, Borovskog, Karlos Alberta i Frica. Kapiten ekipe Torsten Frings veoma je važan za pobednički duh ekipe, dok će odsustvo Borovskog uzrokovati manjokom ideja na sredini terena.

Strateg Verdera Tomas Šaf zna da njegov tim u duel sa Realom ulazi kao autsajder, ali veruje da Verder može da priredi iznenađenje na Bernabeu.

„Igramo protiv ekipe sa kojom se ranije nismo susretali. Real je sigurno favorit u našoj grupi, ali i Olimpijakos i Lacio su jake ekipe. Dobro je što ćemo se nadmetati sa najboljim ekipama“, rekao je Šaf.

Tradicija je takođe na strani Reala. Ovo će biti 300. utakmica Madriđana u Ligi šampiona, i ako se u obzir uzmu predhodni rezultati, gosti će morati da daju golove ukoliko žele da napuste Bernabeu neporaženi.

Olimpijakos - Lacio

Šampion Grčke će u novu sezonu Lige šampiona ući sa starim ciljem – da napokon zabeleži pobedu na gostovanju, ali i da ostane neporažen na startu takmičenja. U poslednje dve sezone Valensija i Rozenborg uspeli su da odnesu bodove iz Atine u prvim kolima, i nakon tih poraza Olimpijakos nije uspevao da se vrati i plasira u drugu fazu takmičenja.

Sezona u Grčkoj kasno je počela, a požari su dodatno odložili šampionat. Usledile su kvalifikacije za EURO 2008. tako da će Olimpijakos u meč sa Laciom ući sa malo odigranih utakmica. Naravno da ni Lacio nema mngogo odigranih mečeva, obzirom da je u Italiji odigrano samo tri kola, ali Rimljani su takmičenje u Ligi šampiona počeli u trećem kolu kvalifikacija protiv Dinama iz Bukurešta. Olimpijakos je doveo dobra pojačanja. U ekipu su ovog leta stigli Darko Kovačević, Ledezma, i Raul Braco. Naravno, najveći gubitak za ekipu predstavljaće odlazak fenomenalnog Kastilja, ali ponuda Šahtjor aje bila previše dobra. Lućano Galeti je pod znakom pitanja za meč sa Laciom, dok će kapiten Predrag Đorđević verovatno zaigrati nakon oporavka od povrede butnog mišića.

Trener Olimpijakosa kaže da je prisustvo Đorđevića veoma važno za njegov tim.

„On je veoma važan igrač za našu ekipu. Što se tiče Galetija, njegovo igranje je još uvekl pod znakom pitanja“, rekao je Panajotis Lemonis.

Lacio nije briljirao na početku Serije A. Rimljani su odigrali tri nerešene utakmice, dve na svom terenu protiv Empolija i Torina. Trener Delio Rosi ima puno problema u završnici, pošto Pandev i Roki nisu u formi u kojoj su bili prošle sezone.

Strateg Lacia ima veliko poštovanje prema Olimpijakosu.

„Znamo da je Olimpijakos dobar tim koji ima istoriju u ovom takmičenju. Ovo je nova sezona, novi početak, oni su doveli nove igrače, tako da ne možemo da se oslonimo na ono što se događalo u prošlosti“, rekao je Delio Rosi.

Utakmica će biti odigrana pred praznim tribinama zbog kazne koju Olimpijakos izdržava nakon izgreda navijača na utakmici sa Šahtjorom proše sezone, i to će za Olimpijakos predstavljati veliki hendikep.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve