Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.08.2007.

00:31

Maradona opet kod Uga Čavesa

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Argentinska fudbalska legenda Dijego Maradona otkrio je da je čuveni gol protiv Engleske morao da postigne rukom jer je "golman bio vrlo visok". Maradona je otkrio detalje na insistiranje predsednika Venecuele Uga Čavesa, u čijoj je nedeljnoj emisiji gostovao. "Pibe" je kroz smeh rekao da je posle gola govorio saigračima da se raduju sa njim da sudija ne bi shvatio da je rukom savladao Pitera Šiltona.

"Golman je u prednosti, jer može da ispruži ruke i hvata loptu. To je bilo previsoko za mene i zato sam ispružio pesnicu", prepričao je Maradona pogodak u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 1986. godine, koje su "gaučosi" osvojili.

Englezi su pogodak posle nazvali "božja ruka". Jedan od najboljih igrača svih vremena rekao je i da "svom snagom" mrzi SAD. On je otvoreno levičarski nastrojen i sledbenik je predsednika Kube Fidela Kastra.

"Verujem u Čavesa, ja sam 'Čavista'...Sve što radi Fidel, sve što radi Čaves - za mene je to najbolje što može da se uradi", rekao je 46-godišnji Maradona dok je sedeo sa predsednikom Venecuele prilikom njegovog nedeljne emisije.

"Mrzim sve što dolazi iz Sjedinjenih Država. Mrzim to svom svojom snagom", dodao je posle gromoglasnog aplauza i ovacija stotina pristalica Čavesa koji su u studiju uživo gledali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve